Česká fotbalová liga se zlepšuje, podle IFFHS je sedmnáctá na světě

O čtyři pozice si oproti předchozímu roku polepšila v pořadí národních soutěží česká fotbalová liga. Podle Mezinárodní federace fotbalových historiků a statistiků (IFFHS) jí za rok 2013 patří sedmnáctá příčka. Nejkvalitnější soutěží zůstává španělská Primera División.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Česká fotbalová liga je podle IFFHS sedmnáctou soutěží na světě

Česká fotbalová liga je podle IFFHS sedmnáctou soutěží na světě | Zdroj: ČTK

K posunu Gambrinus ligy přispěly zejména výsledky Plzně v Lize mistrů a Liberce v Evropské lize. Česká liga se pravidelně zlepšuje do roku 2010, kdy se propadla na 26. pozici po neúspěchu zástupců v evropských pohárech.

Až za českou ligou jsou podle IFFHS třeba nejvyšší soutěže v Nizozemsku, Portugalsku, Řecku i Slovensku.

Už čtyři roky po sobě zůstává nejkvalitnější soutěží španělská Primera División následovaná anglickou Premier League. Třetí místo udržela německá Bundesliga, čtvrtá zůstává italská Serie A. Velký skok zaznamenalo minule devatenácté Rusko, které je podle nejnovějšího pořadí osmé.

Pořadí sestavuje IFFHS od roku 1991 po vzoru světového žebříčku klubů, který obsahuje výsledky na tuzemské i mezinárodní scéně od 1. ledna do 31. prosince.

Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme