Česká jednadvacítka porazila Řecko i podruhé a zahraje si na ME

Česká fotbalová reprezentace do 21 let se probojovala na mistrovství Evropy v Dánsku. Svěřenci trenéra Jakuba Dovalila navázali na domácí výhru nad Řeckem 3:0 a vyhráli i v odvetě na půde soupeře. O výhru 2:0 se svými góly zasloužili útočníci Pekhart a Kozák.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Česká fotbalová reprezentace do 21-ti let úvodní duel baráže ME zvládla

Česká fotbalová reprezentace do 21-ti let úvodní duel baráže ME zvládla | Zdroj: ČTK

Čeští fotbalisté do 21 let dokázali využít tříbrankového náskoku z úvodního domácího zápasu a v odvetě v Tripoli předvedli proti Řecku koncentrovaný výkon. Úvodní pokus domácích o nápor svěřenci Jakuba Dovalila prakticky nedovolili, pětičlenná záložní řada celý zápas důsledně napadala řeckou rozehrávku a umožňovala vyrážet do protiútoků. Navíc už v 19. minutě Pekhart po Dočkalově centru zařídil Čechům vedení a prakticky tak zajistil postup.

Jablonecký útočník se trefil v kvalifikaci už podeváté a Řekové v tu chvíli museli dát pět gólů. Tým, který ve své skupině předstihl Anglii nebo Portugalsko, ztratil svou sílu. Sice se stále snažil ohrozit českou branku, skvělý Vaclík ale míč za svá záda nepustil. Střídající Libor Kozák navíc 11 před kocem zápasu zpečetil český postup druhou brankou.

Přehrát

00:00 / 00:00

Trenér Dovalil ocenil dobrý výkon mužstva

Trenér Jakub Dovalil byl rád, že jeho tým předvedl kromě výsledku i kvalitní výkon. "Jsem rád, že jsme to utkání zvládli. Už před odvetou jsme vedli 3:0, ale chtěli jsme nastoupit, jako kdyby to bylo 0:0. Ve všech venkovních utkáních kvalifikace se nám podařilo vstřelit gól, takže jsme doufali, že se to podaří i dnes. Zvládli jsme to a výhru jsme podořili i dobrým výkonem. Všichni hráči si zaslouží absolutorium, ale dneska nám dobře hrála záloha a podržel nás i brankář Vaclík," řekl kouč.

Čeští mladíci si výhrou 2:0 zajistili postup na červnové mistrovství Evropy v Dánsku, na kterém se bude rozhodovat také o účasti na olympijských hrách v Londýně v roce 2012.

Odvetné utkání baráže kvalifikace ME fotbalistů do 21 let:
Řecko "21" - Česká republika "21" 0:2 (0:1)
Branky: 19. Pekhart, 79. Kozák. Rozhodčí: Moen - Larsen, Haglund (všichni Nor.). ŽK: Dimutsos, Joannidis, Soiledis - Pekhart. ČK: 89. Soiledis.
Diváci: 3000.
První zápas 0:3, postupuje ČR

Sestavy:
Řecko: Stratilaitis - Argyriu, Tassos Papazoglu, Siovas, Joannidis - Gentsoglu (57. Pliatskikas), Jantsis, Papadopulos - Fortunis (66. Soiledis), Tanassis Papazoglu, Dimutsos (46. Atanasiadis). Trenér: Jorgiadis.
ČR: Vaclík - Vácha (57. Řezník), Hošek, Mazuch, Čelůstka - Gecov - Dočkal, Hořava, Morávek, Černý (89. Kovařík) - Pekhart (72. Kozák). Trenér: Dovalil.

Martin Hlucháň, Michal Jurman Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme