Česká reprezentace se žebříčkem FIFA dál propadá

V novém vydání žebříčku FIFA se česká fotbalová reprezentace opět propadla, tentokrát o šest míst. Svěřencům kouče Michala Bílka tak patří po kvalifikační prohře s Litvou 37. pozice, o kterou se dělí s Kamerunem.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

FIFA logo

FIFA logo | Foto: FIFA

Národní tým na tom byl v historii hůř jen v roce 1994, kdy se éra samostatného výběru po rozpadu federace teprve rozjížděla. Tým neměl dostatek odehraných utkání a tudíž ani body do hodnocení států.

Stálý posun České republiky žebříčkem směrem dolů začal po EURU 2008 v Německu a doposavaď se ho nepodařilo zastavit. Kolem českého výběru tak můžeme nalézt už i exotické výběry Burkiny Faso (39.) a Gabonu (31.) nebo tým Černé Hory (40.), který hrál první zápas až v roce 2007.

V čele pořadí stále figurují úřadující světoví šampioni Španělé, před Nizozemskem. Na své maximum dosáhlo i díky vydařenému vstupu do kvalifikace Slovensko, kterému patří 16. příčka. Zlé časy zažívají také ve Francii. Jejich výběr totiž figuruje až na 27. místě, což je nejhorší umístění od zavedení žebříčku v roce 1993.

Ze soupeřů českých fotbalistů ve skupině o postup na evropský šampionát 2012 je Litva 42., Skotsko 47. a Lichtenštejnsku patří 149. příčka.

Fotbalový trenér Bílek o rezignaci nepřemýšlel
Chelsea nepřivezla do Žiliny všechny hvězdy. I tak je favoritem
Pražskou Spartu čeká na úvod EL štika Serie A - Palermo
První utkání ve skupině Ligy mistrů čeká Hapalovu Žilinu i střelce Ceesaye

Jakub Kanta Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme