České fotbalisty pořád bereme jako největší konkurenty, zní ze Španělska

Čeští fotbalisté mají za povinnost vyhrát zítra v Lichtenštejnsku, pokud chtějí udržet při životě své šance na postup ze skupiny „I" kvalifikace mistrovství Evropy. Češi si pomohli páteční výhrou nad Skotskem, ale po úvodní porážce s Litvou se hned od začátku kvalifikace musejí ohlížet i na ostatní výsledky. Hodně je bude zajímat zítřejší utkání Skotů se Španěly.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Španělští fanoušci při tréninku svého týmu

Španělští fanoušci při tréninku svého týmu | Foto: Jaroslav Plašil | Zdroj: Český rozhlas

O prvenství Španělska málokdo pochybuje, a tak se ve skupině „I" hraje vlastně jen o druhé místo. Jakákoli ztráta Skotů s mistry Evropy a světa zajistí českému týmu při vítězství v Lichtenštejnsku přezimování na druhé pozici. Čeští fotbalisté i jejich fanoušci tedy budou vesměs držet palce Španělům a o zápas konkurence se zajímat, což je činnost, kterou ve Španělsku teď příliš nepěstují.

"Byly časy, kdy úspěch našich fotbalistů na ostatních výsledcích závisel a my jsme se pokaždé modlili, aby byly příznivé. Ale teď když jsme mistři Evropy a světa, tak se na nikoho nemusíme ohlížet. Většinu Španělů proto další výsledky ve skupině moc nezajímají, zvlášť když Češi prohráli s Litvou. To nám jen potvrdilo, že vaše zlatá éra je s odchody Nedvěda, Poborského, Kollera nebo Šmicra pryč a že váš tým teď hledá svou tvář," říká španělský novinář ze sportovního deníku As José Catalan.

V Praze remízu, doma prý Španělé Čechy porazí

Přesto ale španělský žurnalista dodává, že kdyby měli Španělé vybrat soupeře, který je ve skupině „I" může nejspíše ohrozit, jmenovali by právě Čechy a nikoli své úterní soupeře ze Skotska, nebo dokonce Litevce.

"Zápasy proti Čechům pro nás budou nejdůležitější. Podle mě budou právě Češi druzí za Španělskem. A pokud nás v Praze porazíte, mohlo by to být i jinak. Ale podle mě uhrajeme v Praze remízu a doma vás porazíme," odhaduje Catalan vývoj ve skupině „I", které reprezentace jeho země vládne, což ovšem může změnit zápas hraný v úterý večer v glasgowském Hampden Parku.

Jan Kaliba Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme