Čeští fotbalisté mají v Olomouci ideální podmínky k přípravě na Litvu

Olomouc v současnosti žije hlavně fotbalem. Svědčí o tom nejen už dlouho vyprodaný stadión na kvalifikační utkání České republiky s Litvou, ale i velký zájem fanoušků o přípravu národního mužstva.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Zájem fanoušků v Olomouci o fotbalovou reprezentaci těší i obránce Romana Hubníka

Zájem fanoušků v Olomouci o fotbalovou reprezentaci těší i obránce Romana Hubníka | Zdroj: ČTK

Národní mužstvo hraje v Olomouci znovu po pěti letech. Což je zřejmě jeden z důvodů velkého zájmu fanoušků o zápas s Litvou.

„Já su Moravák, takže su rád, že je to tady na Moravě. Myslím, že Moraváci mají o fotbal větší zájem, možná je to způsobené tím, že většina srazů je v Praze. Takže z tohoto hlediska si to lidé chtějí užít, je pro ně tady svátek,“ uvedl například záložník české reprezentace Mario Holek.

Přehrát

00:00 / 00:00

Čeští fotbalisté mají v Olomouci ideální podmínky k přípravě na Litvu

Obrovský zájem o vstupenky na úvodní zápas kvalifikace o mistrovství Evropy potvrdil i zkušený obránce Roman Hubník, který v minulosti nastupoval v dresu olomoucké Sigmy.

„Čtrnáct dni, tři týdny předem už jsem rozesílal po rodině, kdo má zájem o lístky s tím, že pozdější žádosti neakceptuji, protože zájem byl velký. Pár lidí se takto našlo. Je vyprodáno, další prostě mají smůlu. Kdyby tady byl stadion pro dvacet-pětadvacet tisíc, tak by bylo myslím vyprodáno i tak. Doufám, že fanouškům uděláme radost a prodloužíme sérii, kterou tady máme, myslím pět vítězství, co tady reprezentace hrála.“

Bohatý doprovodný program

Čeští fotbalisté se k přípravě sešli už v úterý. Ponorková nemoc jim ale také zásluhou doprovodného programu nehrozí. „Už je to trochu delší, ale snažíme se to nějak zpestřit. Třeba včera jsme byli v kině na Kájinkovi,“ konstatoval Mario Holek.

Oživení přípravy vítá i útočník Martin Fenin. „Odpoledne nám zařídili, že si půjdeme zastřílet na střelnici. Myslím, že nám to udělají tak, abychom to zvládli. Dá se říct, že jsme takto pohromadě poprvé podruhé v tomto složení. Parta je tady výborná a delší čas nám jenom prospěl.“

Martina Fenina navíc těší nejen zájem příznivců fotbalu, ale i velmi dobré podmínky k přípravě, včetně stadiónu.

„Já jsem tady hrál s Teplicemi, když ještě nebyla nová tribuna. Stadión je nádherný, bude vyprodáno, hřiště je super. Akorát je teď trošku tvrdší a je to suché. Ale když se potom nakropí na zápas, tak už to bude jenom na nás. Všechno ostatní nahrává tomu, že by se tady měl hrát hezký fotbal.“

Kvalitní trávník

Trávník v Olomouci určitě nakropí, ale jinak nic výjimečného v jeho přípravě není nutné. „Trávník jsme speciálně nepřipravovali. Starali jsme se o něj jako před běžným ligovým utkáním - vyčesali jsme ho, provzdušnili a posekali. Teď je ideální počasí pro trávník, je po vedrech, je v ideální kondici,“ myslí si vedoucí mužů, kteří se o povrch hřiště starají, Dušan Romanovský.

Dvanáct tisíc diváků v hledišti i skvělý trávník. Vše je v Olomouci připraveno k tomu, aby česká fotbalová reprezentace v úterý úspěšně zahájila soubojem s Litvou kvalifikaci o postup na mistrovství Evropy.

Tomáš Minarčík, Mirko Vasić Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme