Čeští fotbalisté porazili v kvalifikaci ME Lichtenštejnsko

Fotbalisté České republiky porazili v kvalifikačním utkání o postup na ME 2012 Lichtenštejnsko 2:0, když skóre otevřel už ve třetí minutě utkání Baroš, druhý gól přidal po poločase Kadlec.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Milan Baroš na tréninku české fotbalové reprezentace

Milan Baroš na tréninku české fotbalové reprezentace | Foto: David Kalous

Čeští fotbalisté do utkání výborně vstoupili, když ve třetí minutě Rosický uvolnil Baroše a jeho střela zapadla za pravou tyč Jehleho branky. I v dalším průběhu prvního poločasu byli po domácí aktivnější a vypracovali si i řadu dobrých gólových příležitostí, ale buď netrefili mezi tyče, nebo byl na místě hostující brankář Jehle. Největší šance spálili útočníci Lafata s Barošem.

Přehrát

00:00 / 00:00

Kvalifikační utkání ČR - Lichtenštejnsko sledoval v Českých Budějovicích Jaroslav Plašil

Ale Lichtenštejnsko určitě jenom nebránilo. Několikrát musel zasahovat i Petr Čech, ale vážnější situaci řešit nemusel. Přesto určitě trenéři českého mužstva nejsou s výsledkem úplně spokojení.

Po přestávce se obraz hry nezměnil, Češi se snažili vstřelit druhý gól, což se podařilo až v sedmdesáté minutě Kadlecovi, který umístil do hostující sítě rohový kop Plašila. Důležité tři body do kvalifikační tabulky tak česká reprezentace získala, ale gólové představení se nekonalo.

Přehrát

00:00 / 00:00

Tři body byly povinností, ale úroveň zápasu dobrá nebyla, zhodnotil utkání trenér Michal Bílek.

"V první půli jsme nezachytávali v některých situacích brejky soupeře, což se nám nesmí stávat. Byla tam celá řada věcí, které směrem dopředu nebyly kvalitní. Byla to finální část, zbytečný ztráty, málo jsme se dostávali do zakončení. Tři body byly povinností, ale když vezmu úroveň zápasu, tak z naší strany dobrá nebyla," zhodnotil utkání reprezentační trenér Michal Bílek.

Utkání kvalifikace fotbalového mistrovství Evropy 2012 v Českých Budějovicích:

Česká republika - Lichtenštejnsko 2:0 (1:0)
Branky: 3. Baroš, 70. M. Kadlec. Rozhodčí: Hategan - Sovre, Nagy (všichni Rum.). ŽK: Plašil - Michael Stocklasa, Rechsteiner, Frick, Beck. Diváci: 6681 (vyprodáno).
ČR: Čech - Pospěch, Hubník, Sivok, M. Kadlec - Rosický (84. Polák), Hübschman, Morávek (56. Hloušek), Plašil - Baroš, Lafata (59. Necid). Trenér: Bílek.
Lichtenštejnsko: Jehle - Rechsteiner, Martin Stocklasa, Michael Stocklasa, Burgmeier - Beck, N. Hasler, M. Büchel (10. Kieber, 81. Christen), Erne - D. Hasler, Frick. Trenér: Zaugg.

Tabulka skupiny I:
1. Španělsko 4 4-0-0 12:4 12
2. Česko 5 3-0-2 6:3 9
3. Skotsko 4 1-1-2 4:5 4
4. Litva 3 1-1-1 2:3 4
5. Lichtenštejnsko 4 0-0-4 1:10 0

Jaroslav Plašil, Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme