Chceme hrát ofenzivně, říká před premiérou na plzeňské lavičce trenér Dušan Uhrin

Dva české kluby rozehrají vyřazovací část Evropské ligy a ani jeden z nich není před svým dvojzápasem favoritem. Liberci odešlo v zimní přestávce několik opor, Plzeň přivítá velice silného soupeře.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Dušan Uhrin mladší se stal novým trenérem Viktorie Plzeň

Dušan Uhrin mladší se stal novým trenérem Viktorie Plzeň | Zdroj: ČTK

Fotbal teď rozhodně není ukrajinskou jedničkou. Trenér Šachtaru Doněck Mircea Lucescu před zápasem v Plzni přiznal, že je myšlenkami v Kyjevě, kde při střetech demonstrantů s vládními jednotkami umírají lidé.

A přestože je v klubu řada cizinců včetně českého reprezentanta Tomáše Hübschmana, musí být pro všechny složité soustředit se na svou práci, kterou jinak dělají hodně kvalitně.

Přehrát

00:00 / 00:00

Plzeňští fotbalisté přivítaí ukrajinský Šachťor Doněck a premiéru na lavičce si odbude Dušan Uhrin mladší

Národnostní mix, ve kterém zjednodušeně řečeno Brazilci útočí a ti ostatní brání, je dlouhodobě nejúspěšnějším nejen v Ukrajině. Vždyť Šachtar, česky třeba také Horník či Baník, vyhrál poměrně nedávno v roce 2009 pohár UEFA, dnešní Evropskou ligu.

„Nejblíž má asi k Barceloně, protože hrají hodně kombinační fotbal, hodně krátkých přihrávek, hodně pohybu, nahrávek. Takový uspávací fotbal, kdy to hrají ze strany na stranu a pak zničehonic dají kolmici a hned z toho mají šanci,“ všímá si český reprezentační záložník Milan Petržela.

Ten se bude dnes i v následující odvetě za týden snažit se svým týmem na ukrajinskou „Barcelonu" vyzrát. A je to také pochopitelně přání nového kouče Dušana Uhrina mladšího.

Arsenal v Lize mistrů na Bayern nestačil, nepomohl ani střídající Rosický

Číst článek

„Připravovali jsme se na to. Budeme chtít hrát také ofenzivně a uhrát takový výsledek, abychom věděli, že v odvetě máme šanci na postup,“ přeje si Dušan Uhrin mladší, který bude jako nástupce nového kouče národního týmu Pavla Vrby jistě jednou z nejsledovanějších postav plzeňského souboru.

Takže svou obtížnou startovací pozici určitě probíral i se svým otcem, koučem stříbrných reprezentantů z Eura 1996.

„To, co mi poradil na ukrajinské mužstvo, vám říct nemůžu. Zná dobře Mircea Lucescu, takže pěvně věřím, že mi to pomůže. Bavíme se o tom každý den, dokonce ani nepřijede sem, protože je nervóznější než já. Asi to prožívá daleko víc.“

To reportéři Radiožurnálu ve Štruncových sadech budou, abychom vám mohli, nejen o premiéře Dušana Uhrina v Plzni, souvisle druhých pětačtyřicet minut zápasu vyprávět.

A platí to také o stadionu u Nisy a zápase libereckého Slovanu, který po zásadních změnách v kádru a odchodu několika opor, nastoupí proti nizozemskému AZ Alkmaar. Na severu Čech se začíná v 19 hodin, na západě v 21.05.

Jaroslav Plašil, Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme