Chci hrát útočně, ale ne ruskou ruletu, říká nový trenér Slavie Alex Pastoor

Fotbalová Slavia nastartovala novou éru. Poprvé od roku 1935 ji vede trenér z neslovanským původem. Nizozemec Alex Pastoor nahradil odvolaného Miroslava Koubka a už má za sebou i první trénink v Edenu.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nový trenér Slavie Alex Pastoor (vlevo) a sportovní ředitel Karol Kisel

Nový trenér Slavie Alex Pastoor (vlevo) a sportovní ředitel Karol Kisel | Zdroj: ČTK

Skupinka školáků jde zrovna kolem tréninkového hřiště, děti už se pomalu rozebíhají, aby obsadily místa u plotu, ale učitel jim to rozmlouvá: „To jste nikdy neviděli fotbalisty?“ říká a odhání zvědavce zpátky. Možná ani sám netušil, o jak výjimečný okamžik šlo. Sešívané vede poprvé od druhé světové války trenér ze západní Evropy.

"Good morning" zaznělo před prvním tréninkem, jehož hlavní náplní byla hra na dvě branky. Svižná a ostrá, jak bylo při některých střetech slyšet. Ale nebylo to nic výjimečného, myslí si útočník Tomáš Necid. „Ne, ne, hrajeme každý trénink na svoje triko a byl to trénink jako každý jiný.“

Přehrát

00:00 / 00:00

Nizozemský trenér Slavie Alex Pastoor chce hrát ve Slavii útočný fotbal, ale ne ruskou ruletu

„Nasazení je stejný, protože trenér Koubek hodně dbal na to, aby každý trénink byl kvalitní, profesionální, aby to byla jízda. Takže nasazení bylo stejný a bylo by smutný, kdybychom začali víc makat, když přijde nový trenér. To by musel přijít každý týden, aby to fungovalo,“ doplňuje slávistický záložník Marcel Gecov.

Pro hráče to byl šok, když jim vedení oznámilo zprávu o konci kouče Miroslava Koubka, ale nestandardní okolnosti nijak nekomentují.

„Přišli jsme na trénink a Karol Kisel nám oznámil změny. My nejsme od toho, abychom byli překvapení. Přišel nový trenér a na nás je, abychom pracovali a makali a tohle neřešili. I mně osobně se stalo, že jsem přišel na trénink a dozvěděl se, že se mnou nepočítají. Tak to ve fotbale chodí,“ dodal Marcel Gecov.

„Zlomovým okamžikem byl zápas v Olomouci, kde se nám hrubě nevedlo. To bylo katastrofální představení. Tam už se začalo jednat, i když vizi jsme už měli. Chtěli jsme dát trenérovi šanci a už v zimě jsme se o tom hodně bavili. Ale nešlo to tím směrem, jakým jsme si představovali,“ vysvětluje sportovní ředitel Slavie a z velké části také tlumočník Karol Kisel.

Vedení Slavie odvolalo trenéra Koubka, tým povede Nizozemec Alex Pastoor

Číst článek

Právě on a poradce Rus Igor Kornějev teď budou nejvíce nápomocni novému kouči, tým dobře znají a tak se budou hodně podílet i na předzápasové přípravě a hledání optimální sestavy.

„Samozřejmě je to jeden z úkolů pro mě i pro Igora. Budeme se potkávat, říkat si svoje názory a chceme pracovat týmově. I to je jeden z důvodů změny,“ vysvětluje Karol Kisel.

„Chci hrát útočně, ale zároveň nemíním hrát ruskou ruletu. Naše ofenziva musí být kontrolovaná, ne každá útočná akce končí gólem, takže musíte myslet i na obranu, aby vám soupeř nedal gól z protiútoku,“ představil svou filozofii nový trenér Slavie Alex Pastoor, kterého si sešívaní přivedli do Edenu hlavně díky kvalitní práci s mladými fotbalisty.

Na jak dlouho, lidé z managementu neprozradili, ale vzhledem ke zkušenostem z předchozích let a častým změnám na trenérském postu tato informace stejně nemusí být tou nejdůležitější.

Jaroslav Plašil, Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme