Chci pomoc Spartě i sobě, říká Václav Kadlec po návratu z Frankfurtu

Fotbalista Václav Kadlec přišel do Sparty na hostování do konce sezony hlavně proto, aby hrál, což mu ve Frankfurtu chybělo. I když se jedná o jeden z největších talentů českého fotbalu, tak prosadit se nebude mít vůbec jednoduché.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Václav Kadlec s dresem pražské Sparty po návratu z Eintrachtu Frankfurt

Václav Kadlec s dresem pražské Sparty po návratu z Eintrachtu Frankfurt | Zdroj: ČTK

Ve Spartě dostal dres s číslem tři, a trojka je v tomto případě symbolická, protože před jarní částí Synot ligy má letenský klub stejný počet útočníků.

K Davidu Lafatovi před pár desítkami hodin přibyl Jakub Řezníček a na půlroční hostování právě navrátilec Kadlec. Ten se ale toho, že by nenastupoval, což byl ostatně důvod pauzy v Německu, nebojí.

Přehrát

00:00 / 00:00

Václav Kadlec se vrátil do Sparty na půlroční hostování z Frankfurtu a věří, že pomůže nejen Spartě, ale i sám sobě

„Budu připravený určitě. Nic mě netrápí, žádné bolesti nemám. Sice jsem dlouho nehrál, ale myslím si, že pořád nějakou kvalitu mám a budu se snažit vás o tom přesvědčit,“ nemá obavy dvaadvacetiletý útočník a člen širšího kádru reprezentace Václav Kadlec.

Se Spartou je spojený od dospívání, takže jiný klub než ten z Letné asi nepřipadal při jednáních s vedením Eintrachtu Frankfurt v úvahu.

A asi to bylo více než logické. Například před skoro sedmi lety Sparta zaplatila za šestnáctiletého Kadlece Boheminas 1905 10 milionů korun, což tehdy byla rekordní částka zaplacená za takto mladého hráče v českém fotbale.

No a i kvůli tomu bude mít Václav Kadlec asi už navždy slabost pro Spartu a naopak.

Fanoušci budou od jara volit nejlepší hráče prvoligových zápasů

Číst článek

„Jsme rád, že se vracím přímo sem, kde to znám a mám na působení ve Spartě dobrý vzpomínky. Mám tady šanci mít větší herní praxi, než poslední dobou ve Frankfurtu.“

Ve Spartě bude Václav Kadlec s jistotou tři a půl měsíce, tedy do konce června. Pak už zase musí zamířit do Frankfurtu, kde má čtyřletou smlouvu.

Hlavním důvodem přesunu do Sparty byla zmíněná herní praxe. S ní pak souvisí i udržení formy před domácím mistrovstvím Evropy hráčů do 21 let. A jak velkou roli tedy hrálo v rozhodování Václava Kadlece EURO v České republice?

„Docela velkou, protože kdyby to na jaře pokračovalo tak, jak to začalo, tak bych moc minut nenasbíral. A nikdo by mi nezaručil nominaci na závěrečný turnaj,“ říká Václav Kadlec.

Ve staronovém dresu se může představit hned v úvodním domácím utkání jarní části sezony Synot ligy v pondělí 23. února proti Příbrami. Tam začne útok Sparty na první Plzeň s dotíráním třetího Jablonce. Boj to bude velký a Václav Kadlec chce pomoct získat titul.

„Jsem tady, abych pomohl Spartě a zároveň i sobě. Takže je to výhodný pro obě strany. Titul je jasná priorita. Víme, jaká je tabulka, víme, jak má kdo silný kádr. A všichni tři máme kádr silný. Bude to boj a věřím, že s vítězným koncem pro nás,“ dodává Václav Kadlec.

Štěpán Pokorný, Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme