Chelsea a Real Madrid jsou ve čtvrtfinále Ligy mistrů

Londýnská Chelsea a madridský Real jsou dalšími čtvrtfinalisty Ligy mistrů. Chelsea stačila k postupu bezgólová remíza s FC Kodaň, Real porazil v odvetném utkání Lyon 3:0 a jednoznačně si zajistil postup.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Liga mistrů

Liga mistrů | Foto: UEFA

Chelsea nastoupila do odvety v brance s českým reprezentantem Petrem Čechem a dvougólovým náskokem z prvního utkání. V základní sestavě tentokrát chyběl Fernando Torres, naopak od první minuty naskočil s Anelkou v útoku Drogba.

Přesto se fanoušci gólu nedočkali. Oba týmy jednou nastřelily tyč. Nejdříve se to podařilo hostům, v jejichž sestavě chyběl kvůli žlutým kartám český obránce Zdeněk Pospěch. V šestadvacáté minutě napálil konstrukci Čechovy branky N´Doye, domácí zazvonili na tyč po přestávce a hlavičce Mikela.

Real Madrid od úvodních minut zatlačil soupeře a Lyon držel ve hře jen vynikající gólman Lloris. Jeho protějšek musel vážnější situaci řešit pouze ve dvaadvacáté minutě, když Casillas vychytal Delgada. Osm minut před koncem prvního poločasu pak otevřel skóre po přihrávce Ronalda a pěkné individuální akci obránce Marcelo.

Po přestávce se svému bývalému klubu připomněl Benzema, který skóroval i v prvním utkání. Tentokrát přidal druhý gól zápasu, když postupoval sám na brankáře a střelou po zemi ho překonal. Definitivní tečku na postup Realu dal čtvrthodiny před závěrečným hvizdem Di María, který potrestal hrubku v lyonské obraně.

Odvetná osmifinálová utkání fotbalové Ligy mistrů:

Real Madrid - Olympique Lyon 3:0 (1:0)
Branky: 37. Marcelo, 66. Benzema, 76. Di María. Rozhodčí: Skomina (Slovin.). Diváci: 70.034. První zápas: 1:1, postupuje Real.

Chelsea - FC Kodaň 0:0
Rozhodčí: Moen (Nor.). Diváci: 36.454. První zápas: 2:0, postupuje Chelsea.

Postupující do čtvrtfinále: Chelsea, FC Barcelona, Inter Milán, Manchester United, Real Madrid, Schalke 04, Šachtar Doněck, Tottenham.

Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme