Chelsea míří na Lužniky, kde ztratila finále LM

Na místa, kde jsme zažili nepěkné věci, se většinou nevracíme rádi a pokud možno, tak vůbec. Fotbalisté londýnské Chelsea ale jinou možnost nemají. Dnes míří na moskevský stadion Lužniky, kde jim triumf v Lize mistrů v roce 2008 sebral rival Manchester United.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Liga mistrů UEFA

Liga mistrů UEFA | Foto: UEFA

Nejvíce českých fotbalistů, kteří letos ochutnávají Ligu mistrů, najdeme ve skupině "F" této soutěže. Přímým soubojem o vedení v této skupině bude dnešní zápas Spartaku Moskva a londýnské Chelsea.

U té se šest bodů po dvou zápasech proti Žilině a Marseille čekalo, u ruského týmu je to trochu překvapení. O to uvolněněji ale bude moci hrát mimo jiné i český obránce Marek Suchý proti týmu, jehož branku bude i v Moskvě strážit Petr Čech.

Přehrát

00:00 / 00:00

Chelsea míří na Lužniky, kde ztratila finále LM

„Co se týče cestování, tak Moskva není úplně nejblíž, ale dá se to přežít, víme, do čeho jdeme," říkal brankář Chelsea, když ještě před startem tohoto ročníku Ligy mistrů počítal plusy a mínusy vylosování základních skupin.

Asi jenom sám Petr Čech tuší, jestli jeho poslední věta byla narážkou na poslední utkání, které jeho tým odehrál na moskevském stadionu Lužniky, kde je Spartak domovem.

Vzpomínky na dva roky starou prohru

Hráči Chelsea, a někteří obzvlášť, se dnes těžko ubrání nepříjemným vzpomínkám na více než dva roky starý zážitek. Lužniky hostily roku 2008 ve finále Ligy mistrů dva anglické celky. Chelsea dokázala vyrovnat na 1:1 a dovést zápas až k rozhodujícím pokutovým kopům, zbývalo proměnit poslední z nich. Jenže kapitán John Terry lehce podklouzl, nedal, a když ho napodobil i Nicolas Anelka, radovali se fotbalisté Manchesteru United.

Oba hráči by měli nastoupit i tentokrát a odhánění myšlenek na promarněnou šanci budou mít komplikované třeba i z tak banálního důvodu, jakým je barva soupeřových dresů. Tou se totiž Spartak od Manchesteru neliší. V Moskvě se hraje už od půl sedmé, dalších sedm zápasů Ligy mistrů začne tradičně ve 20:45.

Úterní zápasy Ligy mistrů:
Skupina E:
Bayern Mnichov - Kluž
AS Řím - Basilej
Skupina F:
Spartak Moskva - Chelsea
Marseille - Žilina
Skupina G:
Ajax - Auxerre
Real Madrid - AC Milán
Skupina H:
Braga - Partizan Bělehrad
Arsenal - Šachtar Doněck

Jan Kaliba, Martin Hlucháň Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme