Chelsea s Čechem chce přes Manchester Utd nejen v LM

Chelsea - Manchester United 0:3. Tímto výsledkem rozhodně nevěštíme, jak dopadne večerní čtvrtfinále Ligy mistrů. Jen připomínám poslední, devět let starou výhru fotbalistů Manchesteru na londýnském stadionu Stamford Bridge. Od roku 2002 tam v deseti zápasech nezvítězili.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Petr Čech

Petr Čech | Foto: Tomáš Kohout | Zdroj: Český rozhlas

Jestli se jim to nepovede ani tentokrát, to bude záležet i na tom, jak se na večerní zápas vyspal brankář Petr Čech, který tvrdí, že nejen o semifinále Ligy mistrů půjde ve dvojzápase proti Manchesteru.

„Když velký tým vypadne už ve čtvrtfinále Ligy mistrů, tak nikdo není nadšený. Pokud bychom je tedy vyřadili, myslím, že by to mělo velký dopad i na jejich výkony v lize,“ vysvětluje osmadvacetiletý rodák z Plzně.

Přehrát

00:00 / 00:00

Gólman Chelsea Petr Čech před zápasem LM s Manchesterem Utd

Jinými slovy, v honbě za obhajobou anglického titulu se tonoucí Chelsea stébla chytá a věří, že po vyřazení z Ligy mistrů by Manchester mohl začít vrávorat i v cestě za vítězstvím v Premier League. Ale nejen proto je český reprezentační gólman rád, že soupeřem jeho týmu je právě nejúspěšnější anglický klub posledních dvaceti let.

„Hrát s Manchesterem je kolikrát lepší než třeba s Šachtarem Doněck, kdy jde člověk do zápasu jako jasný favorit a oni nemají co ztratit,“ naráží Petr Čech na druhé dnešní čtvrtfinále mezi Barcelonou a Doněckem.

A ještě jedna věc fotbalisty Chelsea na setkání s Manchesterem těší. Tohle dvojutkání pochopitelně oživuje vzpomínky na tři roky staré vítězství Manchesteru nad Chelsea ve finále Ligy mistrů, které Čech v anglickém tisku označil za šťastné a kolektivní sebevědomí družiny z Londýna vyjadřuje i v češtině.

„My s nimi hrát umíme,“ říká Čech. To jsou slova, ve 20 hodin a 45 minut přijdou na řadu činy.

Jan Kaliba, Jakub Kanta, Petr Kadeřábek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme