Chelsea s Čechem remizovala v Mariboru, Manchester City propadl s CSKA

Fotbalisté Bayernu Mnichov pokračují ve vítězném tažení Ligou mistrů, i podruhé si poradili s AS Řím. Do branky Chelsea si na hřišti Mariboru stoupl Petr Čech, ale k vítězství svému týmu nepomohl. Londýnský klub pouze remizoval 1:1.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Petr Čech zasahuje v brance Chelsea v utkání v Mariboru

Petr Čech zasahuje v brance Chelsea v utkání v Mariboru | Zdroj: Reuters

Tři body měl přitom na noze belgický záložník Hazard, ale pět minut před koncem neproměnil pokutový kop. Přesto je Chelsea v čele skupiny, ale postup ještě zajištěný nemá.

Do osmifinále si otevřely dveře další čtyři týmy. Jistý postup už mají ze skupiny F - Barcelona a PSG. Barcelonu posunul do další fáze soutěže dvěma góly Argentinec Messi, čímž v Lize mistrů vyrovnal střelecký rekord bývalého kanonýra Realu Madrid Raúla. Pařížskému celku stačil k vítězství nad Nikósií jediný zásah Cavaniho.

Ze skupiny H si zajistili postup fotbalisté Porta po výhře v Bilbau a ze skupiny E postupuje suverénní Bayern Mnichov. Svěřenci trenéra Guardioly ještě neztratili ani jeden bod a ve čtyřech odehraných zápasech inkasovali pouze jeden gól.

Ve stejné skupině propadl Manchester City, který doma prohrál s CSKA Moskva a navíc dohrával bez dvou vyloučených. Červenou kartu viděli Fernandinho a Toure.

Prohru z posledního vzájemného zápasu oplatil Sporting Lisabon německému Schalke. Podruhé si naopak zastříleli fotbalisté Šachťaru proti Borisovu. Zatímco v prvním utkání zvítězilil 7:0, tentokrát se radovali 'pouze' pětkrát.

4. kolo základních skupin fotbalové Ligy mistrů:

Skupina E:
Manchester City - CSKA Moskva 1:2 (1:2)
Branky: 8. Y. Touré - 2. a 34. Doumbia. ČK: 70. Fernandinho, 82. Y. Touré (oba Manchester). Rozhodčí: Sidiropulos - Efthimiadis, Kostaras (všichni Řec.)
Bayern Mnichov - AS Řím 2:0 (1:0)
Branky: 38. Ribéry, 64. Götze. Rozhodčí: Cakir - Duran, Ongun (všichni Tur.).

Skupina F:
Paris St. Germain - APOEL Nikósie 1:0 (1:0)
Branka: 2. Cavani. Rozhodčí: Benquerenca - Santos, Pereira (všichni Portug.).
Ajax Amsterodam - FC Barcelona 0:2 (0:1)
Branky: 36. a 76. Messi. ČK: 71. Veltman (Ajax). Rozhodčí: Proenca - Miranda, Trigo (všichni Portug.).

Skupina G:
Sporting Lisabon - Schalke 4:2 (1:1)
Branky: 26. Sarr, 52. Jefferson, 72. Nani, 90.+2 Slimaní - 17. vlastní Slimaní, 88. Aogo. Rozhodčí: Tagliavento - Manganelli, Tonolini (všichni It.).
Maribor - Chelsea 1:1 (0:0)
Branky: 50. Ibraimi - 73. Matič. Rozhodčí: Orsato - Faverani, Stefani (všichni It.).

Skupina H:
Bilbao - FC Porto 0:2 (0:0)
Branky: 56. Martínez, 73. Brahímí. Rozhodčí: Brych - Borsch, Lupp (všichni Něm.).
Šachtar Doněck - BATE Borisov 5:0 (1:0)
Branky: 58. z pen., 83. a 90.+3 Luiz Adriano, 19. Srna, 48. Alex Teixeira. ČK: 45.+3 Chaguš (Borisov). Rozhodčí: Stark - Pickel, Schiffner (všichni Něm.).

Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme