Chovanec a Siegl patřili k základům sparťanské sestavy, teď chtějí letenské porazit

Fotbalisty Slovanu Bratislava poprvé povedou v zápase dvě bývalé sparťanské opory. A hned proti svému dřívějšímu klubu. Trenér Jozef Chovanec a jeho asistent Horst Siegl nachystali mužstvo na večerní zápas Evropské ligy.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Slovan Bratislava má převzít Jozef Chovanec (ilustrační foto)

Slovan Bratislava má převzít Jozef Chovanec (ilustrační foto) | Zdroj: Reuters

„Já jako bývalý sparťan budu chtít skalp Sparty, takže čekám dobrý zápas,“ doufá odhodlaně Horst Siegl. To Jozef Chovanec na první pohled působí, že v něm soutěžní premiéra u Slovanu - právě proti Spartě - nic zvláštního nevyvolává.

„Já v tom nevidím nějakou zásadní prestižnost. Chceme vyhrávat a zkrátka osud to tak chtěl,“ říká bez zvláštních emocí Chovanec, který ve Spartě působil jako hráč, trenér i funkcionář. Pražský klub tak dobře zná a může porovnat současný kádr s tím, který měl k dispozici mezi lety 2008 až 2011, kdy byl ve Spartě jako kouč i generální sportovní manažer.

Přehrát

00:00 / 00:00

Duo Chovanec Siegl připravuje bratislavský Slovan na duel Evropské ligy proti pražské Spartě

„Myslím si, že postupy byly, pokroky se dělaly. Vždycky to končilo v nějakém předkole, nemohli jsme se rozvíjet dál, dneska si myslím, že je to mužstvo více konsolidované a na tom základě si myslím, že i herní výkony mužstva jsou na lepší úrovni, jsou tam hráči, kteří mají větší předpoklady hrát kombinační fotbal,“ srovnává Jozef Chovanec, který teď vede Slovan.

V reprezentační přestávce nahradil u bratislavského týmu dalšího bývalého sparťana Františka Straku. Slovanu se v poslední době výsledkově ani herně nedařilo a zápasem proti Spartě pro něj teď začíná boj o návrat k lepším výkonům.

Siegl věří, že se Slovan popere s velkou porcí zápasů úspěšně

„Uděláme pro to maximum, aby Slovan začal znovu vyhrávat. Nejen v pohárech, ale hlavně v lize, protože nás čeká asi za 7 týdnů 15 zápasů, což je velká porce a je vidět, že někteří ti hráči jsou zranění. Dobře to namotivovat a připravit dobře hráče na konec podzimní části,“ popisuje asistent trenéra Slovanu Horst Siegl.

Utkání bratislavského týmu se Spartou začne v 19 hodin a celé bude v přímém přenosu na internetovém Českém rozhlasu Sport, druhý poločas uslyšíte i na Radiožurnálu.

Mirko Vasić, Jakub Marek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme