Cíl je postup! Neschovává se za těžký los kvalifikace EURO trenér Vrba

Čeští fotbalisté dostali do kvalifikační skupiny pro evropský šampionát silné soupeře. V boji o postup na EURO2016 se utkají s Nizozemskem, Tureckem, Islandem, Lotyšskem a Kazachstánem. Rozhodl o tom los ve francouzském městě Nice, kde mu byl přítomen i kouč národního týmu Pavel Vrba.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Trenér Pavel Vrba

Trenér Pavel Vrba | Foto: Alžběta Švarcová | Zdroj: Český rozhlas

„Pokud postoupíme, tak z toho budu mít dobrý pocit, ale víme, že nás čekají těžký soupeři. Holandsko je favoritem skupiny, Turecko je mužstvo, které je nevyzpytatelné, ale podle mě je tam ještě Island, který v poslední kvalifikaci hrál až do poslední chvíle o postup do baráže. Skupina je to těžká, ale máme mužstvo na to, abychom postoupili dál a to je náš cíl,“ říká Vrba a dodává:

„V Turecku jsem hrál několikrát v evropských pohárech a je tam fotbal na prvním místě, takže jsou, co se týče takových věcí, výš než Island. Jen chci říct, že Island bude černým koněm, který může překvapit.“

Přehrát

00:00 / 00:00

Rozhovor s trenérem fotbalové reprezentace Pavlem Vrbou po losu ME 2016

Jak budete sestavovat Váš plán? Promluví do toho dva faktory. Jednak naši hráči a druhak soupeři?

Tak je to vždycky. Když jsme hráli Ligu mistrů, bylo to vždycky o tom, abychom sehnali co nejvíce informací o soupeřích. V tom to bude stejné. Na druhou stranu na to možná budeme mít víc času. A o to, to bude jednodušší. Budeme se snažit hráče připravit tak, aby měli maximum informací.

Když se díváte na ostatní skupiny, říkáte si, že jste mohli dopadnout lépe?

Mohli jsme dopadnout lépe nebo taky hůř. Tuším, že ta poslední skupina je ještě horší. Ale každý dva, čtyři roky je vždycky nějaká generace, která nastupuje. Dneska říkat, kdo je lepší, horší nejde, protože se za dva roky může ukázat, že někdo vystartuje jako Belgie nebo Bosna a Hercegovina. Před šesti lety patřili k mužstvům, které neměli úspěchy, a najednou vyrostla nějaká generace a dneska patří k mužstvům, se kterými nikdo nechci hrát.

Bude nový systém fotbalového týdne zajímavější pro diváky?

Hlavně odpadnou dohady kdo, s kým, kde a jak… To je určitě výhoda. Nemusíme se zbytečně scházet a vymýšlet, co kdy bude. To bude daný a my to musíme respektovat. Svým způsobem jsem rád, že to tak je. Jediné co mě trochu mrzí je, že místo tří dní mezi zápasy jsou jen dva, to je problém.

Jan Šmíd, Jakub Kanta Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme