ČMFS žádá po bývalém vedení 24 milionů

Vlastimil Košťál, Pavel Mokrý, Lukáš Tuček a Jan Kinda způsobili nevhodným hospodařením se svazovými penězi českému fotbalu škodu ve výši dvacet pět milionů korun. Na základě právního auditu to tvrdí současné vedení fotbalového svazu, které bude po jmenovaných vymáhat náhradu škody.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Českomoravský fotbalový svaz

Českomoravský fotbalový svaz | Foto: fotbal.cz

,,Výsledky auditu jsem předali renomovaným advokátním kancelářím, které je zpracovaly a zjistily, že u tří kauz mají dostatek podkladů k tomu, aby mohli škody vymáhat," vysvětluje místopředseda svazu Jindřich Rajchl.

Svaz požaduje mimosoudní vyrovnání, ale pokud k tomu nedojde, je připraven podat na své předchůdce žalobu. Výkonný výbor shledal pochybení v hospodaření bývalých členů ve třech případech mezi lety 2005 až 2008. A jak tedy teď bude ČMFS postupovat?

Přehrát

00:00 / 00:00

VV ČMFS zveřejnil výsledky auditu

,,Máme tady jednoznačný závěr, že došlo ke způsobení škody. My nemůžeme jinak než ji začít vymáhat. Pokud bychom tak neudělali, dopustili bychom se porušení povinnosti, kterou máme a to spravovat majetek ČMFS," říká Rajchl.

Bývalý místopředseda Košťál a předseda Mokrý mají nést odpovědnost za prodej domu v Kozí ulici, na kterém měl svaz tratit osm milionů korun, a za neúčelnou přípravu studie Národního stadionu za více než šest miliónů.

Přehrát

00:00 / 00:00

Rajchl o žalobě na bývalé vedení ČMFS

Dalších deset milionů se ztratilo dvojitým proplácením služeb společnosti JVM Production, se kterou uzavíral smlouvy někdejší šéf dceřiné společnosti svazu STES Jan Kinda a ve které stejně jako ve STESu pracoval tehdejší mluvčí reprezentace Lukáš Tuček.

Česká reprezentace se žebříčkem FIFA dál propadá
Pražskou Spartu čeká na úvod EL štika Serie A - Palermo
Lvíčatům stojí v cestě na šampionát Řekové
Kam se řítí fotbalová reprezentace?

Jan Kaliba, Jakub Kanta Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme