Dlouhé čekání Sparty na ligový titul může skončit už tento týden

Vítězství 3:1 na hřišti Dukly přiblížilo fotbalisty Sparty o další kousek k ligovému titulu, na jehož oslavy čekají marně již od roku 2010. Ale kolikrát už se v minulých sezonách Letenští viděli s pohárem pro mistra, a nakonec to nedopadlo. I proto se teď tým trenéra Lavičky mění po zápase v muže dvou tváří.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fotbalisté Sparty se radují ze třetí vstřelené branky do sítě Dukly Praha

Fotbalisté Sparty se radují ze třetí vstřelené branky do sítě Dukly Praha | Zdroj: ČTK

„Byli bychom rádi, kdybychom mohli slavit už příští týden, navíc když hrajeme doma,“ prozrazuje Josef Hušbauer.

Po dlouhých a hlasitých chorálech, co sparťané zpívali v šatně, vměstnal čtyřiadvacetiletý záložník své pocity a názory ohledně titulu jen do pár slov. Podobně činil i Vítězslav Lavička.

Přehrát

00:00 / 00:00

Vytoužený titul na Letnou míří mílovými kroky, sparťané jsou v prognózách ale stále opatrní

„Je příjemné vidět druhou Plzeň s náskokem 13 bodů, pokud ale existuje teoretická naděje, aby nás soupeři ještě předhonili, tak není čas na slavení, bylo by předčasné,“ varoval letenský kouč.

Plzeň může, včetně pondělní dohrávky kola se Slavií, získat bodů celkem 18, i proto jsou její naděje spíše jen teoretické.

Ligovým kanonýrům vládne Hušbauer

Mnohem vyrovnanější je zatím souboj o nejlepšího ligového střelce. Díky dvěma gólům na Dukle se na první místo se 14 trefami dostal Josef Hušbauer. Zejména svým prvním zásahem v utkání, když z ničeho nic napřáhl ze 20 metrů, překvapil člen reprezentačního kádru i vlastní spoluhráče.

„Vůbec jsem to nečekal. Říkal jsem si: Hušbi, co blázníš! On to ale z první takhle trefil, takové střely má v sobě. Zase bude v anketě Gól roku,“ usmíval se Pavel Kadeřábek.

Fotbalová Plzeň vyhrála na Slavii, sešívaní zůstávají předposlední

Číst článek

„Extra dobře jsem si míč nepřipravil, skočil mi. Nikdo ale nešel proti mně, tak jsem to zkusil. Naštěstí to tam padlo,“ liboval si Hušbauer.

Tabulku kanonýrů tak paradoxně vede záložník. Zatím v ní vyhrávali jen útočníci, pro Spartu a Hušbauera to však není podstatné.

„Zatím to přehlížím. Dokud nebude titul, tak se podobnými úvahami nezabývám. Jsem rád, že pomáhám týmu a až budeme mít, doufám, titul, tak to budeme v kabině řešit,“ připomíná Josef Hušbauer hlad po titulu, který na Spartě během 3 neúspěšných sezony vznikl.

Martin Charvát, Marek Augustin Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme