Do osmifinále Ligy mistrů lépe vstoupili fotbalisté Dortmundu a Olympiakosu

Borussia Dortmud, loňský finalista Ligy mistrů,rázně vykročila za postupem do čtvrtfinále letošního ročníku. V Petrohradě se rychle dostala do dvoubrankového vedení a do Německa si veze náskok pro odvetu. Olympiakos ve druhém zápase porazil Manchester United.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Alejandro Domínguez se raduje po gólu do sítě Manchesteru United

Alejandro Domínguez se raduje po gólu do sítě Manchesteru United | Zdroj: Reuters

Sny hráčů Zenitu Petrohrad o prvním postupu do čtvrtfinále Ligy mistrů v historii klubu začaly brát velmi rychle za své. Již ve čtvrté minutě se přesnou střelou k tyči prosadil Henrik Mchitarjan, hned o minutu později zdvojnásobil vedení Marco Reus.

Velkou šanci domácích na snížení měl po dvaceti minutách Venezuelan ve službách ruského týmu Salomón Rondón, k přesnému zakončení mu ale scházely centimetry. Záložník Dortmundu Marco Reus, mířil ale těsně vedle. Hosté tak v poločase vedli 2:0.

Na začátku druhého dějství mohl vedení německého týmu zvýraznit Lewandowski, domácí brankář Lodygin se ale vytáhl skvělým zákrokem. Ke slovu se tak dostali domácí. V 57. minutě dostal míč do sítě dorážející stoper Oleg Šatov a snížil.

O čtyři minuty později ale Dortmund znovu vedl o dvě branky. Postaral se o to Robert Lewandowski po Piszczekově přihrávce.

Dvacet minut před koncem ale Piszczek zavinil faulem pokutový kop, ten bezpečně proměnil Hulk a snížil na 2:3. Borussia reagovala bleskově. Svým druhým gólem v zápase vrátil žlutočerným dvoubrankové vedení Lewandowski.

Výsledkem 4:2 utkání také skončilo a fotbalisté Dortmundu si vezou do domácí odvety dvougólový náskok.

Manchester United prohráli v Řecku

Ve druhém zápase si řecký Olympiakos vyšlápl na Manchester United. Tým trenéra Davida Moyese předvedl další z nevýrazných výkonů, kvůli kterým mu v tabulce Premier League patří až šesté místo.

Poprvé se v dresu řeckého týmu prosadil sedm minut před přestávkou chytrou tečí Alejandro Domínguez. David De Gea v brance United nedokázal zareagovat.

Krátce po změně stran už vedl Olympiakos dvoubrankovým rozdílem. Joel Campell prošel přes Michaela Carricka a ranou k levé tyči zvýšil.

V největší šanci ostrovního týmu přestřelil v jasné pozici 8 minut před koncem Robin van Persie. Po prohře 2:0 budou mít hráči United s postupem do čtvrtfinále Ligy mistrů ještě hodně práce.

Úvodní zápasy osmifinále fotbalové Ligy mistrů:
Zenit Petrohrad - Borussia Dortmund 2:4 (0:2)
Branky: 57. Šatov, 69. Hulk (pen.) – 4. Mchitarjan, 5. Reus, 61. a 71. Lewandowski. ŽK: Anjukov, Fajzulin - Piszczek. Rozhodčí: Collum - Cryans, Conquer (všichni Skotsko) Diváci: 15 099.

Olympiakos Pireus - Manchester United 2:0 (1:0)
Branky: 38. Domínguez, 55, Cambell. ŽK: Evra, Ferdinand (Oba Manchester). Rozhodčí: Rocchi - Di Liberatore, Cariolato (všichni Itálie). Diváci: 29 815.

Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme