EL: Freiburg má tři české fotbalisty, v Liberci však možná nenastoupí žádný

Fotbalisté Liberce mohou v Evropské lize už dnes slavit postup ze základní skupiny. Stačí zdánlivá maličkost - porazit Freiburg. Opačné přání budou mít tři čeští hráči v kádru hostujícího týmu: Darida, Pilař a Krmaš. Jenže v základní sestavě nemusí být ani jeden z nich.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Pavel Krmaš (vlevo) a Václav Pilař z Freiburgu před prvním zápasem základní skupiny Evropské ligy mezi Freiburgem a Libercem

Pavel Krmaš (vlevo) a Václav Pilař z Freiburgu před prvním zápasem základní skupiny Evropské ligy mezi Freiburgem a Libercem | Zdroj: ČTK

"Ještě nemá ten břišní sval úplně v pořádku, tak není důvod, aby si to ještě zhoršil. Pro nás je hlavně důležitý zápas v neděli," naráží na absenci Vladimíra Daridy a nedělní bundesligový zápas v Mönchengladbachu Václav Pilař.

Ten sice na rozdíl od svého spoluhráče ze zálohy do Liberce přijel, ale jeho koleno po loňské operaci stále není úplně v pořádku. "Pořád pracuju s fyzioterapeutem a dělám všechno pro to, aby to koleno bylo dobrý. Posiluju a regeneruju, je to velká starost," říká.

Přehrát

00:00 / 00:00

Václav Pilař a Pavel Krmaš před zápasem EL v Liberci

A možná i proto bude kromě Daridy šetřit trenér Freiburgu Christian Streich také Václava Pilaře. A poslední do party Pavel Krmaš? Ten se do sestavy moc nedostává.

"Hrával jsem pravidelně, ale teď jsem toho moc neodehrál. Jsme čtyři stopeři a trenér zkrátka dává přednost jiným," říká Pavel Krmaš.

I to, kolik českých fotbalistů vyběhne nakonec na hřiště a kteří z nich budou spokojenější, se dozvíte z přímého přenosu na Radiožurnálu. Ten začne stejně jako zápas mezi Libercem a Freiburgem v 19 hodin.

Jan Suchan, Jiří Novák Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme