Fanoušci se v Plzni loučili s Vrbou, trenérem cloumaly emoce

Do posledního zápasu Pavla Vrby v roli trenéra fotbalistů Plzně sice zbývá ještě více než týden, přesto už má oficiální rozlučku za sebou. Protokol Ligy mistrů totiž nedovolí, aby se konala před zápasem proti CSKA Moskva.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Pavel Vrba při loučení s fanoušky v Plzni

Pavel Vrba při loučení s fanoušky v Plzni | Zdroj: ČTK

A tak muž, který po více než pěti letech z Viktorie odchází k národnímu týmu, zamával v neděli vděčnému publiku po ligovém vítězství 2:0 nad Příbramí. Někteří diváci na tribuně Vrbovo „sbohem" obrečeli, mezi nimi i chlapi jako hora.

"Něco tady zanechal a teď vlastně nevíme, do čeho jdeme, co bude dál," říkal s dojetím v hlase jeden z fanoušků na plzeňském stadionu. "Z toho mám slzy v očích i já," reagoval na historku trenér Pavel Vrba po zápase mezi novináři a také se mu přitom leskly oči.

"Ale věřím, že ten pán tady bude i dál chodit na fotbal a že ho to bude bavit. A za dva roky už si na jméno Vrba třeba ani nevzpomene. Každopádně choďte na fotbal a fanděte Plzni, protože Plzeň vás určitě nezklame," vzkazuje svému věrnému publiku Pavel Vrba.

Přehrát

00:00 / 00:00

Trenér Pavel Vrba se loučil s Plzní

Emoce trenérem cloumaly. "Nejsem kámen. Určitě mě to dojalo, myslel jsem na to, co jsem tu prožil a jsem rád, že se se mnou přišlo rozloučit devět a půl tisíce diváků. A hlavně jsem rád, že se za tu dobu, co jsem tady, změnilo vlastně všechno. Kvalita kádru, postavení klubu, stadion," vyjmenovával Pavel Vrba.

"Teď jsem doma dokonce v nadsázce říkal, že jsem s ním za posledních pět let strávil víc času než s manželkou. A takhle to má skoro každý z hráčů. Za tu dobu zažijete spoustu zážitků, povedly se nám věci, o kterých se nám ani nesnilo, a to samozřejmě zanechá v člověku stopy," říká kapitán Pavel Horváth.

Vyjádřil se tak za hráče mužstva, které pod Vrbou dvakrát vyhrálo český titul a zahrálo si velké zápasy - třeba proti Barceloně nebo Bayernu Mnichov. A právě v Lize mistrů proti CSKA Moskva povede Vrba 10. prosince Viktorii Plzeň naposledy. Pak si užije volna, oslaví padesátiny a vrhne se do dobrodružství u národního týmu.

Jan Kaliba, Jiří Novák Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme