Fotbalisté Anglie jsou na MS blízko vyřazení, prohráli s Uruguayí 1:2

Fotbalisté Uruguaye porazili ve skupině D na mistrovství světa Anglii 2:1 a udrželi šanci na postup. Obě branky jihoamerického celku dal v Sao Paulu Luis Suárez, jenž se do sestavy vrátil po zranění kolena. Za Anglii, kterou může ze hry o osmifinále vyřadit ve druhém utkání skupiny D Kostarika, pokud bude bodovat s Itálií, se poprvé na šampionátu trefil Wayne Rooney.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Útočník Luis Suárez dvěma góly rozhodl o výhře Uruguaye

Útočník Luis Suárez dvěma góly rozhodl o výhře Uruguaye | Zdroj: Reuters

Anglii mohl dostat do vedení už po deseti odehraných minutách Rooney. Jeho pokus z přímého kopu zpoza pokutového území skončil těsně vedle. Brankář Muslera se za míčem jen ohlédl.

Po čtvrthodině chyboval při odkopu stoper Jagielka a nabídl možnost Rodríguezovi, jehož střela prolétla těsně nad anglickou brankou.

V 31. minutě zachránilo Uruguayce od inkasovaného gólu břevno. Gerrard nacentroval z přímého kopu na zadní tyč, kde poslal Rooney hlavičkou zblízka míč jen do brankové konstrukce.

Neproměněná šance mrzela Angličany dvojnásob o osm minut později. Útočný výpad Uruguayců zakončil milimetrový centr Cavaniho na Suáreze, který si naběhl za obránce a hlavou poslal míč za záda brankáře Harta.

V závěru prvního poločasu ještě zahrozil Sturridge, jehož střelu na přední tyč zlikvidoval uruguayský brankář Muslera.

Krátce po změně stran mohl nejprve zvýšit náskok Uruguaye Cavani. Z úhlu se sám řítil na brankáře Harta, ale branku minul. O chvíli později měl na kopačce vyrovnání Rooney, jenže po centru Bainese zblízka trefil jen padajícího gólmana.

Rooney střeleckou smůlu prolomil čtvrthodiny před koncem. Obránce Johnson prostrčil před bránu míč na anglického útočníka, který zblízka skóroval. O chvíli později se dostal ke střele Sturridge, ale z těžké pozice nechal jen vyniknout Musleru.

Rozhodující moment utkání přišel v 85. minutě. Výkop brankáře uruguayského brankáře Muslery prošel i díky teči až k rozběhnutému Suárezovi, který ze strany propálil brankáře Harta.

Wayne Rooney sice prolomil střeleckou smůlu, ale Anglii k bodům nepomohl | Foto: Reuters

Mistrovství světa ve fotbale - základní skupina D:

Uruguay - Anglie 2:1 (1:0)
Branky: 39. a 85. Suárez - 75. Rooney. Rozhodčí: Velasco - Alonso, Juste (všichni Šp.). ŽK: Godín - Gerrard. Diváci: 62.575.
Sestavy:
Uruguay: Muslera - Pereira, Godín, Giménez, Cáceres - C. Rodríguez, Arevalo, Lodeiro (67. Stuani), González (79. Fucile) - Cavani, Suárez (88. Coates). Trenér: Tabárez.
Anglie: Hart - Johnson, Cahill, Jagielka, Baines - Sterling (64. Barkley), Gerrard, Rooney, Henderson (87. Lambert), Welbeck (71. Lallana) - Sturridge. Trenér: Hodgson.

Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme