Fotbalisté Bohemians se sbírají z debaklu a shánějí do svého kádru ‘grázla‘

Sázkové kanceláře podle svých kurzů před startem nové sezóny Gambrinus ligy věřily tomu, že oba nováčci příští rok sestoupí zase zpátky do druhé ligy. Zatímco Znojmo se tomuhle předpokladu v prvním kole vzepřelo remízou 1:1 na Dukle, Bohemians 1905 ho beze zbytku potvrdili.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nově jmenovaný kouč Bohemians 1905 Jozef Weber

Nově jmenovaný kouč Bohemians 1905 Jozef Weber | Zdroj: ČTK

Jak několikrát zdůraznil jejich trenér Jozef Weber, prohrát 0:5 na stadionu mistrovské Plzně není ostudou. Horším signálem do dalších kol je způsob, jakým se Klokani do nejvyšší soutěže vrátili.

Dvaačtyřicetiletý Jozef Weber už má vlasy plné šedin a je dost možné, že během utkání v Plzni mu hodně dalších přibylo. Svou první štaci v roli hlavního kouče začal v Bohemians loni na jaře, kdy se Klokani řítili do druhé ligy.

Přehrát

00:00 / 00:00

Trenér Bohemians 1905 Jozef Weber shání do týmu emoční typy

V té si pak postupem vybojoval možnost začít poprvé v trenérské kariéře prvoligovou sezónu s čistým stolem. Ale hned v prvním kole mu na něm přistálo dost nepříjemné špíny.

Byť vysokou porážku jeho týmu uštědřil poslední mistr. To by ale Weber skousl, kdyby ovšem jeho hráči projevili více sebedůvěry a emocí.

„Nechci použít sprosté slovo, ale víte, co myslím. Fotbalista by měl mít trochu emoce, abych viděl kdy je naštvaný, smutný, kdy jsem mu ublížil. Na některých hráčích mi to chybí dlouhodobě. I kdybych hrál v Plzni tak bych za stavu 0:5 neříkám plakal, ale měl krvavé oči. Tyhle bezemoční typy mi prostě vadí.“

Peníze šly do Ďolíčku, ne na posily

A těch je teď v klokaním kádru na Weberův vkus nadbytek a tak by kouč rád mužstvo do konce přestupního termínu ještě doplnil o fotbalistu vášnivého v kabině a zlobivého na hřišti.

„Budeme na tom muset zapracovat. Hledáme dva tři hráče podle charakteru, protože na něj a osobnost hráče sázíme. Musíme zauvažovat, jestli takového hráče, s prominutím “grázla“, nepřivedeme.“

Jozef Weber tak trochu doplatil na to, že klub v létě investoval hlavně do stadionu, aby mohl hrát domácí zápasy ve vršovickém Ďolíčku, jak velí tradice. Na posily už tolik prostředků nezbylo a bez dostatečně kvalitních fotbalistů ani oblíbené domácí prostředí Klokanům k záchraně nepomůže.

Jan Kaliba, Jakub Kanta Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme