Fotbalisté chtějí lidem zasaženým povodněmi zvednout náladu výhrou nad Itálií

Českou fotbalovou reprezentaci čeká v pátek možná nejdůležitější utkání v její kvalifikační cestě na mistrovství světa v příštím roce. Přesto si i samotní hráči uvědomují, že jsou věci, které i důležitý duel s Itálií mohou posunout do pozadí. Mezi ně aktuálně patří hlavně nekončící deště a z nich rozvodněná koryta českých řek.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kapitán Tomáš Rosický na tréninku české fotbalové reprezentace, který se konal 20. června ve Vratislavi před čtvrtfinále mistrovství Evropy s Portugalskem.

Kapitán Tomáš Rosický na tréninku české fotbalové reprezentace, který se konal 20. června ve Vratislavi před čtvrtfinále mistrovství Evropy s Portugalskem. | Zdroj: ČTK

„Tohle je strašná situace. Pro lidi, kteří bydlí kolem řek, to musí být příšerné, nedokážu si to představit. Situaci samozřejmě sleduju, je to strašně nepříjemné,“ shrnuje aktuální pocity vlastně celé reprezentace její kapitán Tomáš Rosický.

Proti jeho týmu jako by se před pátečním bojem o účast na mistrovství světa spikla nepříjemným posezonním termínem utkání nejen FIFA, ale už i samo počasí. Více než fotbal ale trápí nekončící přívaly deště samotné lidi, což si uvědomuje i gólman Petr Čech.

Přehrát

00:00 / 00:00

Povodně dělají vrásky na čele také českým fotbalovým reprezentantům

„Myslím, že i myšlenky na fotbal můžou jít kompletně stranou, protože poslední věc, která zajímá lidi, kteří bydlí v oblastech postižených povodněmi, je fotbal,“ přiznává gólman londýnské Chelsea, kterého jako rodáka z Plzně enormně zajímá hlavně situace na západě republiky.

On sám se přitom do Čech vrátil z týdenní exhibice jeho klubu ve Spojených státech a o to usilovněji se snaží nyní sehnat veškeré informace týkající se vlastně i všech českých reprezentantů.

„Věřím, že budeme mít štěstí v tom, že nikdo nebude zasažen touhle špatnou událostí přímo tak, aby o tom musel přemýšlet, a že se na zápas připravíme,“ doufá Petr Čech, že povodňová situace nebude ubírat jeho týmu příliš z koncentrace na páteční veledůležitý duel proti Itálii.

POVODNĚ ONLINE: Stoupají dolní toky, záchranáři evakuovali stovky lidí. V Praze nejezdí část metra

Číst článek

Ten koneckonců bude podle něj aktuálně důležitý i z jiného důvodu, než je snaha postoupit na brazilský šampionát v příštím roce.

„Jediné, co můžeme udělat, je třeba zvednout těm lidem náladu tím, že bychom vyhráli,“ dává si za cíl v pátečním utkání brankář české reprezentace Petr Čech.

Tereza Jelínková, Michal Jurman Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme