Fotbalisté Jihlavy chtějí hrát ofenzivně a nechtějí mít sestupové starosti

Vyhnout se sestupovým starostem a hrát fotbal, který bude diváky bavit. S takovými představami vstupují do své čtvrté sezony v nejvyšší soutěži fotbalisté Vysočiny Jihlava.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kapitán Jihlavy Lukáš Vaculík na tiskové konferenci před startem Synot ligy

Kapitán Jihlavy Lukáš Vaculík na tiskové konferenci před startem Synot ligy | Zdroj: ČTK

Mezi největší posily patří krajní obránce Vlastimil Vidlička, který přišel na hostování z Olomouce.

„Do Jihlavy jsem se těšil, protože se mi nechtělo hrát v Olomouci druhou ligu. Tam to bohužel dopadlo špatně. Věřím, že to tady bude lepší a už se na práci těším,“ usmíval se Vidlička, který před příchodem do Olomouce působil i v pražské Spartě.

Přehrát

00:00 / 00:00

Chci, abychom zůstali u poctivého přístupu, nasazení a fotbalovosti, říká před startem soutěže Petr Rada

V ofenzivě se mužstvo bude spoléhat především na bosenského záložníka Harise Harbu a Lukáše Masopusta. Ten ale úvod sezony stráví na marodce. Kapitán týmu Lukáš Vaculík doufá, že se mužstvo vyvaruje některých chyb z loňské sezony.

„Vždy jsme se po inkasovaném gólu sesypali a dostali další dva. To už by se nám stávat nemělo. Musíme dokázat i za nepříznivého stavu zvednout hlavu a pokusit se vyrovnat nebo utkání otočit.“

Trenér Petr Rada, který převzal mužstvo v průběhu uplynulé sezony a dokázal ho rychle nastartovat a vyvést do středu tabulky, chce diváky přitáhnout do ochozů ofenzivním fotbalem.

„Chci, abychom zůstali u poctivého přístupu, nasazení a fotbalovosti. Aby diváci chodili na fotbal a viděli, že nehrajeme na 0:0. Samozřejmě se to nepodaří vždycky,“ říká náročný kouč.

Jan Kodet, Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme