Fotbalisté Kodaně vyzvou v osmifinále Ligy mistrů Chelsea

Petr Čech nebo Zdeněk Pospěch? Jen jeden z těchto českých fotbalistů může postoupit do čtvrtfinále prestižní Ligy mistrů. O tom, který to bude, se začne rozhodovat dnes v Kodani. Právě tam se večer hraje první duel mezi domácím FC a londýnskou Chelsea.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Liga mistrů

Liga mistrů | Foto: UEFA

Fanoušci FC Kodaň tak velký zápas, jakým osmifinále Ligy mistrů bezesporu je, ještě nezažili. A možná aby si ukrátili při čekání na opožděné Vánoce, baví se v klubové restauraci pod hlavní tribunou Parken stadionu fotbalovým kvízem.

Soutěží ve skupinách, ale moc jim to nepomáhá. Otázky spadající i do doby před sto lety jsou pro ně - věkem sotva padesátníky - příliš obtížné, a nad některými úkoly se jen bezmocně usmějí. Kdyby tak mohli vyjmenovat, kolik českých reprezentantů se dnes může potkat na hřišti, to by bylo asi něco jiného.

Přehrát

00:00 / 00:00

Fotbalisté Kodaně vyzvou v osmifinále Ligy mistrů Chelsea

Ale ono to tak doslova platit nemusí. Ano, Petr Čech i Zdeněk Pospěch sice v základních jedenáctkách s velkou pravděpodobností nastoupí,ale k sobě to budou mít asi docela daleko. A zjednodušeně řečeno, záleží to hlavně na tom, jak moc budou českého obránce zaměstnávat útočníci Chelsea.

"Drogba, to je silový typ hráče, nedá se lehce odstavit od míče, je technický, výbušný. A to samé je Salomon Kalou, který je možná ještě rychlejší," vybírá Zdeněk Pospěch dvě jména ze sestavy Chelsea, ze kterých má asi největší respekt.

Pospěch hraje i o budoucnost

Na druhou stranu, pokud český reprezentant zvládne útočníky soupeře uhlídat a sám přitom ještě stihne párkrát zaměstnat brankáře Petra Čecha, může to znamenat jednak příznivý výsledek pro FC Kodaň do odvety a také světlejší budoucnost pro Zdeňka Pospěcha samotného.

V klubu mu totiž v létě končí smlouva, a i když se teď na toto citlivější téma nechce před důležitým dvojzápasem bavit, je jasné, co by mu pozici na fotbalovém trhu ještě vylepšilo.

"Kdybychom postoupili, tak by to bylo ještě lepší," ví Zdeněk Pospěch.

Alena Benešová, Jaroslav Plašil Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme