Fotbalisté Liberce nakročili do finále poháru, Teplice porazili 3:0

Fotbalisté Liberce udělali rázný krok k postupu do finále Poháru FAČR. V úvodním semifinálovém duelu porazili v domácím prostředí Teplice 3:0 a do odvety si povezou nadějný náskok. Slovan vedl o dva góly zásluhou Douglase a Brabce už po šestnácti minutách, třetí trefu přidal po změně stran Luckassen.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Liberečtí fotbalisté se radují z druhého gólu do sítě Teplic, o který se postaral Erich Brabec

Liberečtí fotbalisté se radují z druhého gólu do sítě Teplic, o který se postaral Erich Brabec | Zdroj: ČTK

Teplice, které na rozdíl od Slovanu nastoupily v takřka nejsilnější možné sestavě, mohly jít do vedení v 6. minutě, ale Litsingi sám před gólmanem Hroššem zaváhal. A o čtyři minuty později toho hořce litoval.

Breznaníkův centr propadl díky podklouznutí Kroba až k nohám Douglase, který neměl problém Grigara překonat. Teplický brankář lovil míč ze své sítě podruhé v 16. minutě, kdy zvýšil po rohovém kopu zkušený stoper Brabec.

Svěřenci kouče Rady byli blízko snížení tři minuty před odchodem do kabin, ale Potočný střelou přes hlavu orazítkoval jen tyč liberecké branky.

Po změně tak znovu udeřil Slovan, kterému zařídil třígólové vedení Luckassen, jenž dorazil míč do odkryté branky po Breznaníkově přiťuknutí. Čtvrtý gól mohl přidat střídající Hadaščok, ale Grigara nepropálil.

Jiskřičku naděje mohl v poslední minutě Teplicím do odvety vykřesat Jablonský, který ovšem hlavou po chybě gólmana Hrošša odkyrtou branku domácích netrefil.

Slovan si připsal čtvrté soutěžní vítězství za sebou a šňůru bez porážky natáhl už na šest duelů. Odveta se hraje za dva týdny.

Úvodní utkání semifinále fotbalového Poháru FAČR:

Slovan Liberec - FK Teplice 3:0 (2:0)
Branky: 10. Douglas, 16. E. Brabec, 47. Luckassen. Rozhodčí: Machálek - Wilczek, Vysloužil. ŽK: Ďubek, Šural, Breznaník - Kapolongo. Diváci: 2605

Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme