Fotbalisté Liberce opět řeší stejný problém. Po obměně se musí sehrát

Je to liberecký evergreen. Skoro po každém úspěchu severočeských fotbalistů přijde výprodej a staví se nové mužstvo. Letos se to stalo znovu, i když v poslední sezoně Liberec postoupil do jarní fáze Evropské ligy a díky čtvrtému místu v domácí soutěži startuje v pohárové Evropě znovu.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Liberec bojuje proti Košicím o postup do 3. předkola EL

Liberec bojuje proti Košicím o postup do 3. předkola EL | Zdroj: ČTK

Liberečtí fanoušci v odvetě druhého předkola Evropské ligy proti Košicím slavili gól hned třikrát. Fotbalisté Slovanu bezpečně postoupili dál, ale tři poločasy se proti slovenskému soupeři spíše trápili. Je to logické, po hráčské obměně se tým teprve sehrává.

„Věříme, že zápas od zápasu to bude lepší. Uvidíme, v jaké sestavě proti Budějovicím nastoupíme, někteří nakopnutí kluci museli střídat. Je potřeba se sehrát a dát dohromady,“ přeje si záložník Josef Šural.

Přehrát

00:00 / 00:00

Přebudovaný kádr Liberce se potřebuje ještě sehrát

Právě Šural je vedle Pavelky, Fleišmana, Frýdka a Sackeyho jeden z pěti členů obvyklé sestavy při loňských pohárových úspěších, který v Liberci zůstal.

„Každý zápas přináší možnost, aby se hráči více poznali. Mužstvo se skládalo na poslední chvíli. Je tam spousta nových elementů. Věřím ale, že se vše bude zlepšovat,“ doufá trenér Samuel Slovák.

I slovenský kouč je v Liberci příznačně nováčkem. A když je teď pro něj každé utkání dobré, je rád, že jich je teď díky Evropské lize a startu domácí soutěže tolik.

„Hrát každý třetí den hráčům vyhovuje. Když jim zápas nevyjde, tak se můžou znovu dostat do formy, a když jim vyjde, tak formu zase můžou hned potvrdit. Jako hráči mi anglický týden vyhovoval. Je to náročné, ale máme dost široký kádr,“ vysvětluje Samuel Slovák.

Start ligy v Liberci nepodceňují

Přestože mají Liberečtí za sebou i před sebou náročná a důležitá klání v pohárové Evropě, podstatný je pro ně také nedělní vstup do Synot Ligy.

„Máme ambice, takže liga je velmi důležitá. Nemůžeme se soustředit jen na poháry, liga je důležitá součást letní fáze a my v ní chceme podat co nejlepší výkon,“ burcuje Samuel Slovák.

Dokázat slova svého trenéra můžou fotbalisté Liberce už v neděli na stadionu nováčka v Českých Budějovicích. Hraje se od čtvrt na devět večer a na Radiožurnálu uslyšíte reportážní vstupy, stejně jako z duelu Jihlava-Mladá Boleslav, který má výkop o sedmnácté hodině.

Jan Suchan, Marek Augustin Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme