Fotbalisté Liberce vyhráli nad Ostravou, Plzeň porazila pražskou Duklu

Liberečtí fotbalisté si napravili reputaci po debaklu z Plzně, když na domácím hřišti přestříleli ostravský Baník. Plzeňská Viktoria vyhrála na Dukle a přiblížila se vedoucí Spartě na pět bodů.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Viktoria Plzeň vyhrála na hřišti Dukly Praha, Daniel Kolář se raduje z druhého gólu

Viktoria Plzeň vyhrála na hřišti Dukly Praha, Daniel Kolář se raduje z druhého gólu | Zdroj: ČTK

Už v 15. minutě vedl Liberec o dva góly. Nejdříve se po dlouhém výkopu brankáře Kováře prosadil Pavelka, kterého napodobil po chytře rozehraném přímém kopu Šural.

Do konce prvního poločasu hosté vstřelili kontaktní gól. Po centru z levé strany se míč dostal až ke Kukecovi, pro kterého nebyl problém prostřelit libereckého brankáře.

Po šesti minutách druhého poločasu vstřelil svůj druhý gól v utkání Pavelka, když využil na přihrávku Šurala a střelou pod horní tyč zvýšil na rozdíl dvou gólů. Moravané se však nevzdali a po dalších šesti minutách odpověděli Baránkem, který snížil na rozdíl jediného gólu, ale dvanáct minut před koncem fauloval a viděl červenou kartu.

Hosté tak dohrávali o deseti a na vyrovnání už nedosáhli. Naopak Pavelka mohl zkompletovat hattrick, ale svoji šanci osm minut před koncem zápasu neproměnil.

Liberečtí fotbalisté odškodnili fanoušky, ti se odvděčili sázkou na vítězství

Číst článek

Plzeň nepřipustila překvapení a zaslouženě si veze tři body ze hřiště pražské Dukly. Skóre utkání otevřel po centru z levé strany Tecl, pro kterého to byl devátý gól v sezoně. Dukla mohla v prvním poločase snížit, ale Berger ani Mareš svoje šance neproměnili.

Po přestávce vstřelila Plzeň v rozmezí deseti minut dva góly a rozhodla o výsledku. Nejdříve prostřelil brankáře Radu Daniel Kolář, který zužitkoval ideální přihrávku Hrošovského a skóre uzavřel po centru Kovaříka střelou z ‚voleje‘ Petržela.

23. kolo první fotbalové ligy:

Slovan Liberec - Baník Ostrava 3:2 (2:1)
Branky: 3. a 51. Pavelka, 15. Šural - 42. Kukec, 57. Baránek. Rozhodčí: Lerch - Nádvorník, Urban. ŽK: Rybalka, Obročník - Kukec, Baránek. ČK: 78. Baránek. Diváci: 4444.
Liberec: Kovář - Coufal, Pimpara, Sackey, Frýdek - Šural (59. Kolár), Rybalka, Jarolím (90. Rajnoch), Obročník, Pavelka - Luckassen (85. Budnik). Trenér: Šilhavý.
Ostrava: Pavlenka - Vengřinek, Frydrych, Baránek, Sukup - Štěpán, Foltýn (77. Holzer), Greguš, Kukec - Krmenčík, Škutka (46. Svěrkoš). Trenér: Komňacký.

Dukla Praha - Viktoria Plzeň 0:3 (0:1)
Branky: 18. Tecl, 50. Kolář, 59. Petržela. Rozhodčí: Franěk - Gallo, Pochylý. ŽK: Matěj Hanousek (Dukla). Diváci: 3250.
Dukla: Rada - Romera, Štetina, Božič, Matěj Hanousek - Koval, Gedeon, Hlinka (89. Ouedraogo) - Berger, Pospěch (81. Marek), Mareš (69. Engelmann). Trenér: Kozel.
Plzeň: Kozáčik - Řezník, Hejda, Procházka, Limberský - Hrošovský, Hořava (86. Horváth) - Petržela (71. Štípek), Kolář, Kovařík - Tecl (81. Wágner). Trenér: Uhrin ml.

Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme