Fotbalisté Plzně si s chutí zastříleli, České Budějovice porazili 6:0

Vedoucí tým Synot ligy Viktoria Plzeň si v utkání 17. kola proti Českým Budějovicím s chutí zastřílela a vyhrála 6:0. V prvním poločase se střelecky prosadili Petržela a Kolář. Po přestávce přidali další góly Mahmutovič, Rajtoral, Vaněk a Hořava.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Daniel Kolář a David Limberský se radují z gólu v síti Českých Budějovic

Daniel Kolář a David Limberský se radují z gólu v síti Českých Budějovic | Zdroj: ČTK

Viktoria Plzeň si v dnešním utkání nesměla dovolit zaváhání. A podle toho také utkání vypadalo.

Domácí hráli s obrovskou chutí a po celý zápas měli velkou územní převahu. Soupeře prakticky nepustili k ohrožení branky. Naopak sami se tlačili do šancí a skóre utěšeně narůstalo.

Do vedení dostal Viktorii už v 6. minutě Petržela po ideální zpětné přihrávce Rajtorala. Další velkou šanci měl Mahmutovič, který se krásně uvolnil na hranici pokutového území, ale nemířil přesně.

Druhý gól dal dvě minuty před přestávkou Kolář, když využil rychlý protiútok a výbornou zpětnou přihrávku od Mahmutoviče.

Po přestávce vstřelil první gól v plzeňském dresu v mistrovském utkání Mahmutovič, když mu před prázdnou branku nahrál Pilař.

Synot liga: Liberec prohrál se Slavií, Boleslav remizovala s Hradcem

Číst článek

O pět minut později prostřelil Křížka v budějovické brance Rajtoral a v 62. minutě upravil na 5:0 z přímého kopu Vaněk.

Ani s pětigólovým vedením se domácí nespokojili a v samotném závěru se po akci Horvátha s Limberským prosadil střídající Hořava.

17. kolo první fotbalové ligy:

Viktoria Plzeň - Dynamo České Budějovice 6:0 (2:0)
Branky: 6. Petržela, 43. D. Kolář, 52. Mahmutovič, 57. Rajtoral, 61. Vaněk, 90. Hořava. Rozhodčí: Příhoda - Hock, Vlasjuk. ŽK: Novák, Škoda (oba Budějovice). Diváci: 10.217.
Plzeň: Kozáčik - Rajtoral, R. Hubník, Procházka, Limberský - Vaněk (71. Horváth), Hrošovský - Petržela, D. Kolář (75. Hořava), Pilař - Mahmutovič (77. Chramosta). Trenér: M. Koubek.
Č. Budějovice: Křížek - Janotka, Lengyel, P. Novák, Hanzlík - Benát, Kladrubský (84. Hála) - Varadi, Michal Škoda, Linhart - Kalod (67. Funda). Trenér: Urban.

Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme