Fotbalisté Plzně si z Brna kromě 3 bodů odvezli i nepříjemné zážitky

Kam přijede Viktoria Plzeň ke svému venkovnímu zápasu, tam nastává fotbalový svátek. A následně se mění v lynčování, mohou dodat hráči posledního ligového mistra po posledních dvou zážitcích.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fanoušci Zbrojovky během ligového utkání Brna s Plzní

Fanoušci Zbrojovky během ligového utkání Brna s Plzní | Zdroj: ČTK

Údajné napadení kapitána Pavla Horvátha boleslavským pořadatelem řeší disciplinární komise. Tentokrát Západočechy nešetřili v Brně, kde Plzeň doklopýtala k výhře 3:1 a stáhla náskok vedoucí Sparty na dva body.

Brněnské publikum vyjadřovalo pokřikem „peníze,“ že má jasno, čím si hosté z Plzně zasloužili výhodu zahrávat před přestávkou pokutový kop, ze kterého Pavel Horváth vyrovnal na 1:1 a vysvobodil své spoluhráče z poločasového trápení. A domácí kouč Václav Kotal pro reakci diváků našel, když ne pochopení, tak určitě důvod.

Přehrát

00:00 / 00:00

Zajímavý ligový zápas mezi Brnem a Plzní sledoval Jan Kaliba

„Faul to nebyl, hráči tam uklouzli,“ což popíral podle sudího Pavla Fraňka faulovaný Stanislav Tecl: „Ze zadu mi někdo spadl na paty, takže kdybych mohl běžet dál, tak běžím, protože bych byl sám před brankou, možná i prázdnou, takže kdybych mohl, tak bych nepadal.“

A plzeňský trenér Pavel Vrba k tomu ještě přičetl neuznaný gól svého týmu po odpískaném ofsajdu, který zřejmě nebyl. „Naopak v prvním poločase některé situace, které nebyly ofsajdové, byly přesto tak posouzeny, takže já se k tomu nechci moc vyjadřovat. Chápu domácí fanoušky, že byli nespokojeni, ale rozhodčí to v rozhodujících situacích zvládli správně a reakce jsou bohužel takové.“

GL: Plzeň vyhrála v Brně a na vedoucí Spartu ztrácí dva body

Číst článek

„My jsme v situaci, kdy nás každý za něco kritizuje, ale potom se ukáže, že ti rozhodčí mají pravdu. Chápu je, ale neměli pravdu,“ vzkazuje Vrba brněnským fanouškům. Někteří přišli své emoce projevovat i do chodby před šatnou a trvalo hodnou chvíli, než je domácí pořadatelé vyvedli.

„Emoce v našich zápasech jsou větší. Teď nejsme populární, ale my se snažíme hrát co nejlepší fotbal a to je všechno. Tohle házíme za hlavu, to jde mimo nás, jinak bychom ani nemohli hrát profesionální fotbal. A Emoce, o kterých mluví David Limberský, cloumaly fotbalovou Plzní i kvůli odchodu kouče Vrby k národnímu týmu.

Jan Kaliba, Jakub Marek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme