Fotbalisté Plzně v Jablonci jen remizovali, Sparta slaví mistrovský titul

Fotbalisté Sparty Praha jsou novými mistry první ligy. K dvanáctému českému titulu a prvnímu po čtyřech letech jim pomohla druhá Plzeň, která jen remizovala 2:2 v Jablonci. Na Spartu tak ztrácí tři kola před koncem devět bodů. Nemůže se tak před Letenské dostat ani teoreticky, jelikož má horší vzájemné zápasy.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Útočník Sparty David Lafata (vpravo) se raduje z gólu se svými spoluhráči Lukášem Váchou a Ladislavem Krejčím

Útočník Sparty David Lafata (vpravo) se raduje z gólu se svými spoluhráči Lukášem Váchou a Ladislavem Krejčím | Zdroj: ČTK

Plzeň na jablonecké půdě prohrávala po brejku Kopice, který ve 27. minutě zakončil svou akci přesnou střelou k tyči. Plzeň tak inkasovala poprvé po 395 minutách.

Domácí se z vedení ale radovali jen šest minut. Po Horváthově centru v těžké pozici hlavičkoval do tyče, z dorážky už ale Tecl vyrovnal.

Tři minuty před koncem ale poslal svou druhou trefou v zápase Jablonec do vedení Kopic, který usměrnil míč za záda brankáře Kozáčika v akrobatické pozici.

Západočeši ale dokázali i podruhé vyrovnat, o dvě minuty později skončila v jablonecké brance i díky teči střela Hrošovského.

Boleslav má jisté poháry, Jihlava záchranu

Po dvou letech si fotbalisté Mladé Boleslavi znovu zahrají v evropských pohárech. Třetí tým tabulky doma porazil Bohemians 1905 brankou Lukáše Magery 1:0 a tři zápasy před koncem soutěže má jistotu, že skončí nejhůř na čtvrtém místě.

To letos zajišťuje účast v 2. předkole Evropské ligy, neboť finále domácího poháru obstarají první s druhým celkem tabulky Sparta a Plzeň.

Definitivní jistotu záchrany si zase zajistila Jihlava, která na domácí půdě porazila Brno 2:1. Vysočina vedla po gólu Harby, Brno v touze protáhnout sérii pěti zápasů v řadě bez porážky srovnalo brankou Fischera, ale po změně stran rozhodl vlastním gólem Schuster.

27. kolo první fotbalové ligy:

Baumit Jablonec - Viktoria Plzeň 2:2 (1:1)
Branky: 27. a 86. Kopic - 33. Tecl, 88. Hrošovský. Rozhodčí: Nenadál - Mencl, Pilný. ŽK: Kubista - Řezník, Procházka, Ďuriš, Kozáčik. Diváci: 2913.

Vysočina Jihlava - Zbrojovka Brno 2:1 (1:1)
Branky: 8. Harba, 53. vlastní Schuster - 27. Fischer. Rozhodčí: Lerch - Blažej, Mokrusch. ŽK: Kučera - Skalák, Buchta. Diváci: 3249.

FK Mladá Boleslav - Bohemians Praha 1905 1:0 (1:0)
Branka: 32. Magera. Rozhodčí: K. Hrubeš - Kordula, Peřina. ŽK: Magera - Kalina, Lietava. Diváci: 3877.

Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme