Fotbalisté Plzně ztratili další body, Jablonec a Bohemians se radují z vítězství

Plzeň pouze remizovala se Slováckem, když Horváth neproměnil penaltu. Jablonec dokázal po dramatickém závěru porazit na domácím hřišti Sigmu Olomouc. Tři body zůstaly i ve Vršovicích, kde Bohemians 1905 zdolali Liberec. Gól neviděli diváci v Brně, které remizovalo s Ostravou.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Útočník Bohemians 1905 Ivan Lietava se raduje z gólu do sítě Slovanu Liberec

Útočník Bohemians 1905 Ivan Lietava se raduje z gólu do sítě Slovanu Liberec | Zdroj: ČTK

V Jablonci začali aktivněji domácí, když hned v deváté minutě nastřelil Čížek břevno. O pět minut později se při střele Nováka zaskvěl olomoucký brankář Blaha. Sigma se v prvních pětačtyřiceti minutách hledala a neohrozila jabloneckou branku.

Čtyři minuty před přestávkou je za pasivitu potrestal Čížek, který se nejlépe zorientoval v pokutovém území a překonal Blahu. Ve druhém poločasu mohl vyrovnat Depetris, ale mířil těsně vedle. Tři minuty před závěrečným hvizdem už se hosté radovali, když Valeše prostřelil Rolinc.

Radost však vydržela moravskému týmu jen tři minuty. Po faulu v pokutovém území se k penaltě postavil Loučka a tvrdou ranou zajistil Jablonci tříbodovou výhru.

O vítězství Bohemians 1905 nad Libercem rozhodl jediný gól v závěru prvního poločasu. Do té doby aktivnější domácí poslal do vedení Lietava, který se dostal k vyražené střele Kaliny a nezaváhal. Byla to už třetí šance domácího útočníka.

Po přestávce se hosté snažili o vyrovnání, ale Rybalkova nádherná střela skončila na břevně domácí branky a jeho další pokus z přímého kopu skončil těsně vedle. Branku Berkovce netrefil z dobré pozice ani Pavelka.

Vyrovnané utkání v Brně nepřineslo moc šancí a tak není divu, že se diváci gólu nedočkali. Baník se mohl dostat do vedení v závěru první půle, ale Skalák vykopl míč padající do opuštěné brněnské branky. Ve druhém poločase měla dvě příležitosti Zbrojovka, ale míč za záda Pavlenky nedostal Zavadil ani Schuster.

Plzeň pokračuje v nevýrazných výkonech. Proti Slovácku sice patřil Viktorce začátek utkání. Jenže nejdříve neproměnil šanci Rezek a pak Horváth selhal při exekuci pokutového kopu. V dalších minutách se ovšem osmělilo i Slovácko a hlavně ofenzivní Diviš dělal plzeňské obraně velké problémy.

Ve druhém poločase nakonec měla více šance Viktorka, ale míč do sítě nedostal ani Petržela ani v poslední minutě utkání Řezník.

Tři body vystřelil Spartě v Příbrami Lafata z pokutového kopu

Číst článek

20. kolo Gambrinus ligy:

Baumit Jablonec - Sigma Olomouc 2:1 (1:0)
Branky: 41. Čížek, 90. Loučka z pen. - 87. Rolinc. Rozhodčí: Jílek - T. Kovařík, Urban. ŽK: Eliáš, Štochl - Škerle, Varadi. Diváci: 2035.
Jablonec: Valeš - Eliáš, Štochl, Kysela, Jablonský - Kopic (88. Třešňák), Kubista, Loučka, Novák, Čížek (90.+1 Rossi) - Fantiš (90.+2 Okleštěk). Trenér: Skuhravý.
Olomouc: Blaha - Varadi, Svozil, Šindelář, Škerle - Zahradníček, Pospíšil (83. Nepožitek), Fall (46. Depetris) - Navrátil (72. Falta), Houska, Rolinc. Trenér: Psotka.

Bohemians Praha 1905 - Slovan Liberec 1:0 (1:0)
Branka: 45. Lietava. Rozhodčí: Franěk - Filípek, Kubr. ŽK: Rada, Cseh - Jarolím, Pavelka. Diváci: 4024.
Bohemians: Berkovec - Pauschek, Cseh, Krch, Kalina - Jindřišek, Rada - Hora, Jeremenko (72. Moravec), Bartek (88. Nerad) - Lietava (90.+2 Klavík). Trenér: Klusáček.
Liberec: Hroššo - Coufal, Kováč, Pimpara, Frýdek - Pavelka, Rybalka - Luckassen (86. Káva), M. Jarolím (70. Sackey), Kolár - Budnik (70. Douglas). Trenér: Šilhavý.

Zbrojovka Brno - Baník Ostrava 0:0
Rozhodčí: Ardeleánu - Moláček, Vysloužil. ŽK: Janotka, Skalák (oba Brno). Diváci: 5078.
Brno: Hladký - Buchta, Košťál, Schuster, Pernica - Janotka (63. Kroupa), Šisler, Fischer, Zavadil, Skalák, - Markovič (83. Lutonský). Trenér: Kotal.
Ostrava: Pavlenka - Vengřinek, Frydrych, Baránek, Sukup - Štěpán, Greguš, Kukec, Holzer (64. Svěrkoš) - Škutka, Krmenčík. Trenér: Komňacký.

Viktoria Plzeň - 1. FC Slovácko 0:0
Rozhodčí: Hrubeš - Kříž, Vlasjuk. ŽK: Kolář, Limberský - Rada, Došek, Šimko. Diváci: 8525.
Plzeň: Bolek - Řezník, Čišovský (46. Hrošovský), Hejda (61. Hubník), Limberský - Horváth, Procházka - Petržela, Kolář, Rezek - Tecl (74. Wágner). Trenér: Uhrin.
Slovácko: Heča - Reinberk, Rada, Košút, Šimko - Šumulikoski - Diviš (90. Ondřejka), Valenta (88. Mezlík), Petr (84. Havlík), Kerbr - Došek. Trenér: Habanec.

Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme