Fotbalisté Slavie porazili Příbram 3:0 a přiblížili se k záchraně

Fotbalisté Slavie udělali důležitý krok k udržení v první lize. Ve 27. kole zvítězili nad Příbramí 3:0 a díky tříbodovému zisku se dostali na 11. místo v tabulce těsně před svého soupeře. Na sestupové příčky má pražský celek pětibodový náskok. V dalším utkání remizovala Dukla se Slováckem 1:1.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fotbalisté Slavie se proti Příbrami trefili poprvé už v 5. minutě

Fotbalisté Slavie se proti Příbrami trefili poprvé už v 5. minutě | Zdroj: ČTK

Slavia otevřela skóre zápasu už po pěti odehraných minutách, kdy Nitrianský nejprve mířil do břevna, poté ale připravil Piták míč Hrubému, který zamířil přesně do horního rohu a dal svou premiérovou ligovou trefu.

Tým od Litavky zahrozil až v závěru poločasu, kdy nejprve pálil Pilík a pak Černého z úhlu prověřil Řezníček. Příbram mohla vyrovnat i krátce po změně stran, šanci Pilíka ale zlikvidoval gólman Černý.

Zápas pak na deset minut přerušil sudí Kovařík kvůli vulgárním nadávkám na adresu předsedy asociace Pelty.

Pauza prospěla Slavii, která v závěrečné dvacetiminutovce přidala další dva góly. V 71. minutě se po rohovém kopu prosadil hlavou Necid a v 88. minutě zpečetil vítězství Slavie Juhar po Pitákově rychlém rozehrání přímého kopu, když obloučkem přehodil brankáře Hrušku.

Slovácko zůstalo šesté

Slovácko vybojovalo na hřišti Dukly remízu 1:1, díky které se udrželo na šestém místě tabulky právě před pražským týmem.

Na Julisce se hrál ofenzivní fotbal s velkým množstvím šancí, v koncovce ale oba týmy za herním projevem zaostávaly. Dukla opticky držela míč na svých kopačkách častěji a v 85. minutě šla do vedení.

Berger z přímého kopu našel kanonýra Pospěcha, který umístěnou hlavičkou nedal brankáři Hečovi šanci.

Slovácko ale odpovědělo o čtyři minuty později, kdy míč do sítě propasíroval po Kerbrově centru Petr, který celku z Uherského hradiště zajistil alespoň bod.

27. kolo první fotbalové ligy:

Slavia Praha - 1. FK Příbram 3:0 (1:0)
Branky: 5. Hrubý, 71. Necid, 88. Juhar. Rozhodčí: L. Kovařík - Pelikán, Dobrovolný. Bez karet. Diváci: 4452.
Slavia: Černý - Dostál, Smejkal, Škoda, Neves - Nitrianský, Hrubý, Gecov (90.+8 Prošek), Piták (90. Zmrhal) - Juhar (90.+7 Sodoma), Necid. Trenér: Pastoor.
Příbram: Hruška - Jugas, Hájovský, Mišůn, Hajrapetjan (75. Mareš) - Pilík, Krbeček, Tarczal, Zeman - Danoski (79. Kraut) - Řezníček (90. Volešák). Trenér: Čuhel.

Dukla Praha - 1. FC Slovácko 1:1 (0:0)
Branky: 85. Pospěch - 89. Petr. Rozhodčí: Jílek - Kříž, Hrabovský. ŽK: Ouedraogo, Berger, Mareš - Petr, Kuncl, T. Rada. Diváci: 1238.
Dukla: F. Rada - Romera (73. Božič), Štetina, Jeřábek, Matěj Hanousek - Hlinka, Ouedraogo (88. Marek), Marek Hanousek - Berger, Pospěch, Mareš (81. Černý). Trenér: Kozel.
Slovácko: Heča - Kuncl, T. Rada, Košút, Reinberk - Diviš (84. Havlík), Petr, Šumulikoski, Valenta, Kerbr - Došek. Trenér: Habanec.

Jaroslav Plašil, Mirko Vasić, Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme