Fotbalisté Slavie stále balancují na hraně sestupu

Výsledková mizerie fotbalové Slavie pokračuje. Sešívaní remizovali ve 12. kole Gambrinus ligy v Teplicích s nováčkem z Ústí nad Labem 1:1, přestože hráli skoro polovinu zápasu přesilovku.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Karol Kisel oslavuje svůj gól do sítě Ústí. To ještě netušil, že na výhru stačit nebude

Karol Kisel oslavuje svůj gól do sítě Ústí. To ještě netušil, že na výhru stačit nebude | Zdroj: ČTK

Některé věci zůstaly stejné jako loni, jiné se mění. Slávistům bez ohledu na skóre děkují po zápase fanoušci, jen problémů a neúspěšných výsledků v této sezoně přibývá. Sešívaní ani poosmé v řadě nevyhráli a jen díky lepšímu skóre uhájili právě před Ústím první nesestupovou příčku.

"Body nejsou, samozřejmě jsem si to představoval úplně jinak - že jich budeme mít více. Ale nedá se nic dělat, musíme bojovat dál,"přiznává Karol Kisel, který v létě do Slavie přišel. Slovenský záložník svého kroku nelituje a nepřemýšlí nad žádným "co by, kdyby".

Přehrát

00:00 / 00:00

Fotbalisté Slavie stále balancují na hraně sestupu

"Ne, to vůbec ne. Já jsem rád, že jsem ve Slavii. Tak to někdy ve fotbale chodí, že všechno nevyjde. Mrzí mě spíš to, že tady vidím úplně jinou perspektivu v těch hráčích a i ve všem kolem. Slavia nepatří tam, kde je. Snažíme se to zlomit," tvrdí Kisel.

V Ústí proměnil v 66. minutě penaltu, a poslal tak svůj tým do vedení, jenže sešívaným to nebylo stejně nic platné.

"Můžeme být spokojení, vyrovnávali jsem až v deseti lidech, takže bod je zlatý," říká střelec vyrovnávací branky, ústecký útočník Tomáš Krbeček.

Fotbalisté jeho týmu musí být vděční za vypůjčený stadion, a když trénují na tom svém v Ústí, převlékají se jako stavební dělníci v buňkách. Teď hráli i v oslabení vyrovnanou partii s klubem, který byl ještě nedávno dvakrát za sebou mistrem, a třeba loni se slušně prezentoval i v Evropské lize.

"Český fotbal se strašně vyrovnává. Když v českém poháru může tým z divize porazit manšaft z první ligy, proč my bychom nemohli hrát vyrovnanou partii se Slavií, která loni hrála s Valencií," nediví se Tomáš Krbeček, ale vyprávějte to fanouškům Slavie...

Jaroslav Plašil, Jan Suchan Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme