Fotbalisté Slovácka dostali 'sedmičku'

S debaklem 0:7 odjíždí fotbalisté slovácka z hřiště Zbrojovky Brno. K vysokému vítězství hostí pomohlo vyloučení hostujícího brankáře Filipka a dvě proměněné penalty. V dalších zápasech podlehl Baník Jablonci 1:3, Olomouc porazila Bohemians 1905 3:1 a Slávia zdolala České Budějovice 4:0.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Gambrinus liga

Gambrinus liga | Foto: Gambrinus liga

Zbrojovka Brno - 1. FC Slovácko 7:0 (4:0)

Rozjezdu domácích pomohl už v desáté minutě pokutový kop po faulu na Střeštíka. Během pětiminutovky po necelé půlhodině zápasu se hosté naprosto složili. Nejdříve nechali až příliš prostoru rýdelovi, hned v následující minutě fauloval gólman Filipko Kalabišku a byl vyloučen.

Přehrát

00:00 / 00:00

Všechny zápasy viděli i reportéři Radiožurnálu

Druhou penaltu proměnil stejně jako první Michálek a poločasový výsledek zajistil nikým nehlídaný Kalabiška. Ve zbytku zápasu pokračovala domácí exhibice, Brno proměnilo všechny své velké šance a přiblížilo se nesestupovým příčkám.

Branky: 10. a 32. Michálek (obě z pen.), 28. Rýdel, 34. Kalabiška, 56. Střeštík, 65. Polách, 83. Šamánek. Rozhodčí: Jílek - Večeřa, Santarius. ŽK: Husár, Střeštík, Kalabiška - Kuncl, Mezlík, J. Valenta, Ondřejka. ČK: 31. Filipko (Slovácko). Diváci: 2245.

Sigma Olomouc - Bohemians 1905 3:1 (1:0)

Zajímavé utkání mohl gólově otevřít už v 35. minutě Hubník, který trefil břevno. Jenže za první gól dal až Navrátil, který lehce tečoval nákop Bajera. Po pauze domácí zvýšili po kombinační akci zakončené přesnu hlavičkou Petra a svůj devátý gól v sezóně dal dalekonosnou ranou Hubník. Hosté jen korigovali zásluhou přízemního pokusu Škody.

Branky: 42. Navrátil, 47. Petr, 49. Hubník - 69. Škoda. Rozhodčí: Královec - Lhoták, Tacina. ŽK: Vepřek - Sňozík, D. Nešpor, Ibragimov. Diváci: 5620.

Baník Ostrava - Baumit Jablonec 1:3 (1:2)

Hned v úvodu trefil hostující Lafata hlavičkou břevno, jenže první se trefil Baník. Při přímém kopu byl v pokutovém území stažen Zeher a sudí Hrubeš nařídil penaltu, kterou bezpečně proměnil Neves.

Jenže ještě do přestávky se trefili jablonecký Pekhart hlavičkou a jeho spoluhráč Loučka krásnou ranou zpoza pokutového území. Komplikace Baníku na vyrovnání přinesl faul gólmana Baránka, za který domácí brankář dostal červenou kartu. Navíc deset minut před koncem se prosadil další střelou z dálky Piták.

Branky: 17. Neves z pen. - 35. Pekhart, 43. Loučka, 81. Piták. Rozhodčí: K. Hrubeš - T. Kovařík, Štěrba. ŽK: Řezník, Neves - Zábojník, Kovařík, Vošahlík, Drsek. ČK: 74. Baránek (Ostrava). Diváci: 3194.

Slavia Praha - Dynamo České Budějovice 4:0 (1:0)

Drtivý nástup přinesl sešívaným ,,jen“ jeden gól. Bombou z dálky se prosadil Kisel. V dalších šancích se ocitli Vyhnal, Hora, Trapp či Belaid, ale ani jeden nedokázal skórovat stejně jako na druhé straně Ondrášek. Po pauze se Hora přeci jen prosadil, když dorazil do sítě další ránu Kisela. Definitivní podobu výsledku stanovili zblízka Čelůstka i Černý.

Branky: 2. Kisel, 50. Hora, 64. Čelůstka, 78. M. Černý. Rozhodčí: Damková - Jiřík, Moláček. ŽK: Dembélé, Hora - Laštovka, Žižka. ČK: 60. Laštovka. Diváci: 4056.

Tomáš Minarčík, Radim Sajbot, Martin Charvát, Michal Jurman Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme