Fotbalisté Sparty i její fanoušci slavili postup už v autobuse

Fotbalisté Sparty budou hrát po sedmi letech v evropských pohárech i na jaře. Klub z Letné posílá do další fáze Evropské ligy remíza v předposledním duelu skupiny na hřišti Palerma 2:2, která potěšila přímo na místě i zhruba tři desítky fanoušků pražského celku.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

AC Sparta Praha v Evropské lize 2010

AC Sparta Praha v Evropské lize 2010 | Foto: Jan Rosenauer

Je kolem půlnoci a tou dobou nasedám do zřejmě nejhlučnějšího autobusu městské dopravy na světě. Ale řidič se netváří, že by nebyl na příval veselí ze svého povolání na jihu Itálie zvyklý.

Jen se možná diví, že slyší pokřiky, kterým jen stěží může úplně rozumět. Ve sběrném voze na sebe cestou ze stadionu narážejí rozjuchaní fanoušci Sparty, kteří cestovali do Palerma po své ose, a pak také zklamaní příznivci sicilského celku.

Přehrát

00:00 / 00:00

Sparťanské bilancování po Palermu

I když zklamaní. Pro zdejší tifosy by byla větší tragédií zřejmě prohra v derby s Katánií. Tohle je docela v pohodě. A až komicky působí ve městě známém z těch nejkrvavějších detektivek parta -náctiletých mladíků.

Poskakují po sedačkách a lákají protivníky na pivo, a když zahlédnou jiný autobus s číslem 101, upozorňují své rivaly, že by měli stejně jako oni přestoupit.

Jaký byl letenský rok 2010?

Asi přece jenom jiná atmosféra byla tou dobou v autobuse, který vezl spokojené fotbalisty Sparty na letiště. Ti se překřikovat nemuseli, a pokud už neusínali, mohli si také leccos zajímavého vyprávět. Třeba o tom, že to vzhledem k marnému konci léta nakonec není tak špatný rok 2010.

„Já si myslím, že pro Spartu byl tenhle rok velice úspěšný, říká sparťanský stoper Erich Brabec, který připomíná i jinou debatu z hráčské kabiny.

Kdoví, jak by si celek z Letné vedl, kdyby tehdy v létě v kvalifikaci o Ligu mistrů Žilinu vyřadil, a byl na tom jako teď slovenský mistr - tedy bez jediného bodu na poslední příčce ve skupině.

„Je pravda, že jsme se v kabině bavili o tom, jak by to vypadlo, kdybychom byli v Lizem mistrů my. Takhle jsme ale udělali body do českého koeficinetu, takže je to příjemný, uzavírá letenský stoper.

V uvozovkách zásluhu na tom má i další fotbalista Sparty Jiří Kladrubský, špatně rozehraný dvojzápas se Žilinou mohl v létě zdramatizovat, jenže v odvetě nedal penaltu. Teď v Palermu z ní pro změnu vstřelil vyrovnávací gól na 1:1.

„Věděl jsem, že jsem to v Žilině zkazil, abych to řekl slušně. Chtěl jsem to napravit, tak doufám, že se to povedlo, říká s úsměvem na tváři Kladrubský, ale hned už s vážnou tváří dodává:

„ Liga mistrů je Liga mistrů, ale když vidím ty výsledky. Nám se podařilo postoupit v Evropské lize dál, je to pecka!

Jaroslav Plašil, Jakub Kanta Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme