Fotbalisté Sparty po lize a poháru vyhráli i Superpohár, Plzeň porazili 3:0

Fotbalisté Sparty jako první získali během pouhých dvou měsíců všechny tři české trofeje. Po zisku ligového titulu a triumfu v Poháru České pošty vybojovali podruhé v historii i Superpohár, když doma na Letné porazili Viktorii Plzeň 3:0. Brankami se o to zasloužili David Lafata, Ladislav Krejčí a Michal Breznaník.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kapitán Sparty David Lafata (druhý zleva) s pohárem pro vítěze Superpoháru

Kapitán Sparty David Lafata (druhý zleva) s pohárem pro vítěze Superpoháru | Zdroj: ČTK

Plzeň se mohla dostat do vedení už po pěti odehraných minutách, kdy nařídil sudí po faulu Costy na Petrželu pokutový kop. Kovařík ale napálil jen břevno sparťanské branky.

O pět minut později udeřilo na opačné straně. Po standardní situaci Dočkala neuhlídal plzeňský Kolář na hranici malého vápna Lafatu, na jehož zakončení gólman Kozáčik nedosáhl.

Po čtvrthodině našel Matějovský kolmicí Krejčího, kterého ale vychytal Kozáčik. Dočkal pak z následné dorážky střílel těsně vedle plzeňské branky.

Triple jsme získali zcela zaslouženě, raduje se sparťan Vácha

Číst článek

Sparta svou převahu zužitkovala ve 33. minutě. Přihrávku v pokutovém území odvrátil Limberský jen k nohám Krejčího, který poslal míč do sítě podél bezmocného brankáře Kozáčika.

V 63. minutě odmítl snížení Plzeně brankář Bičík, který na brankové čáře rychle zareagoval na zakončení Teclaz bezprostřední blízkosti. O sedm minut později mohl zvýšit vedení Pražanů Dočkal, ale jeho pokus z 25 metrů skončil vedle branky.

Čtvrthodiny před koncem mohl dát zápasu nový impuls plzeňský Bakoš. Tomu nechybělo mnoho, aby mohl zblízka dorážet. Míč ale skončil v náručí gólmana Bičíka, jehož spoluhráči v nastaveném čase přidali třetí branku. Po centru Přikryla se o ní postaral střídající Breznaník.

Sparťan Marek Matějovský (vlevo) v souboji o míč s plzeňským Lukášem Hejdou | Foto: ČTK

Český fotbalový Superpohár:
Sparta Praha - Viktoria Plzeň 3:0 (2:0)
Branky: 10. Lafata, 33. Krejčí, 90.+1 Breznaník. Rozhodčí: M. Paták - J. Paták, Blažej - Marek, Hrubeš. ŽK: Costa, Lafata, Hejda - Procházka, Hejda, Horváth, Pilař, Rajtoral. Diváci: 5493.
Sestavy:
Sparta: Bičík - Kadeřábek, Švejdík, Holek, Costa - Matějovský (73. Mareček), Vácha - Přikryl, Dočkal, Krejčí (58. Breznaník) - Lafata (86. Nešpor). Trenér: Lavička.
Plzeň: Kozáčik - Rajtoral, Hejda, Procházka, Limberský - Hrošovský, Horváth - Petržela, Kolář (65. Bakoš), Kovařík (46. Pilař, 79. Hořava) - Tecl. Trenér: Uhrin ml.

Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme