Fotbalisté Sparty porazili ve šlágru Gambrinus ligy Teplice 2:0

Severočechům se nepodařilo navázat na vítězství nad Viktorií Plzeň a klesli na třetí příčku. Zápas rozhodli svými góly obránci Brabec a Costa a Sparta má tak na čele tabulky už sedmibodový náskok na druhou Plzeň.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fotbalisté Sparty se radují z gólu

Fotbalisté Sparty se radují z gólu | Zdroj: ČTK

Šestnáct a půl tisíc diváků vytvářelo na Letné výbornou atmosféru a fotbalisté je za to odměnili velkým nasazením, bojovností, ale šancí k vidění moc nebylo. Tu na dlouho jedinou vyloženou neproměnil už ve 4. minutě domácí kapitán Lafata.

Těsně před poločasovou přestávkou se ale Pražané trefili. Vedení jim po přímém kopu zajistil hlavou Brabec. Tepličtí se pak vrhli do útočení, jejich tlak ale ke gólu nevedl, naopak brejky fotbalistů Sparty byly hodně nebezpečné. Lafata sice své sólo neproměnil, Costa už ale v 81. minutě prázdnou branku po přihrávce Kadeřábka neminul Sparta tedy vyhrála nad Teplicemi 2:0.

Ve zbylých čtyřech zápasech sobotního programu Gambrinus ligy padly pouze 2 góly. Brněnská Zbrojovka se odpoutala od sestupových pozic po vítězství 1:0 nad Jihlavou a pražská Dukla vyhrála na hřišti Slovácka také 1:0. Zápasy Příbrami proti Slavii a Liberce proti Znojmu skončily bezbrankovou remízou.

Liberec měl po většinu zápasu proti Znojmu víc ze hry, držel míč, jenže v první půli neproměnil tři velké šance a po přestávce mu došly ofenzivní nápady. A nakonec mohl být za remízu rád.

Hosté se koncentrovali hlavně na obranu a čekali na brejky. V samotném závěru ale měli několik zajímavých příležitostí, které ale proměnit nedokázali.

Jiří Krejčí z Jihlavy (vlevo) a Karel Kroupa z Brna v hlavičkovém souboji | Foto: ČTK

V zápase mezi Příbramí a Slavií nemohla přinést marná snaha obou soupeřů gól. Nepřesné kombinace znamenaly, že útočné akce končily před pokutovými územími. Snad jen v úvodu utkání ohrožovaly soupeřovy gólmany domácí Pilík a poté dvě akce hostů, které ale vyřešil brankář Hruška.

13. kolo první fotbalové ligy:

Zbrojovka Brno - Vysočina Jihlava 1:0 (0:0)
Branka: 72. Pašek

1. FK Příbram - Slavia Praha 0:0

1. FC Slovácko - Dukla Praha 0:1 (0:0)
Branka: 74. Mareš

Slovan Liberec - 1. SC Znojmo 0:0

Jakub Marek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme