Fotbalistům Bayernu v bundeslize odpadá jeden soupeř za druhým

Fotbalová Gambrinus liga si na jarní část počká ještě téměř měsíc, zato v Německu už fotbalové jaro začalo. Hráči Bayernu Mnichov hned v úvodním jarním kole potvrdili, že i s Pepem Guardiolou chtějí získávat trofeje. K obhajobě ligového titulu vykročili vítězstvím v Mönchengladbachu 2:0.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hráči Bayernu slaví gól do sítě Mönchengladbachu

Hráči Bayernu slaví gól do sítě Mönchengladbachu | Zdroj: Reuters

Do němčiny španělského trenéra Bayernu Pepa Guardioly se při rozhovoru pro stanici ARD ještě vloudí pár anglických výrazů, ale pečlivost, s jakou se germánský jazyk už téměř rok učí, symbolizuje výkony jeho svěřenců.

Bayern teď má v čele tabulky desetibodový náskok na druhý Leverkusen a navíc jeden zápas k dobru. A to hlavně proto, že hlavní pronásledovatelé mnichovského klubu body ztrácí - například Leverkusen jarní část soutěže zahájil prohrou ve Freiburgu 2:3.

Přehrát

00:00 / 00:00

Svěřenci Pepa Guardioly mají po úvodním jarním kole bundesligy náskok už 10 bodů

"V poháru jsme měli štěstí a vyhráli, teď jsme byli lepší a prohráli. Tak to zkrátka chodí, musíme se s tím smířit a v dalším kole proti Stuttgartu hrát zkrátka lépe," stručně shrnul kouč Leverkusenu Sami Hyypiä po třetí ligové prohře v řadě. V dresu Freiburgu na ní měli podíl i v základu hrající Václav Pilař, Vladimír Darida i Pavel Krmaš.

Leverkusen se i přes sérii porážek stále drží na druhém místě hlavně proto, že další Mönchengladbach je na tom úplně stejně a Dortmund čeká na vítězství dokonce čtyři zápasy. Naposledy remizoval s Augsburgem 2:2 poté, co v utkání dvakrát vedl.

"Tohle zrovna není začátek jako z říše snů. Máme velké plány a hráči se tak snažili, až to přecházelo do křeče," hodnotil trenér Dortmundu Jürgen Klopp a jakoby tím podtrhl to, co největší konkurenty Bayernu momentálně nejvíce zajímá. A sice aby se místo boje o titul sami nezačali propadat tabulkou.

Martin Charvát, Marek Augustin Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme