Fotbalistům Bosny neuznali regulérní gól, po prohře s Nigérií na MS skončí

Ve skupině F fotbalového mistrovství světa porazila Nigérie tým Bosny a Hercegoviny 1:0 gólem Petera Odemwingieho a přiblížila se postupu. Rozhodčí ale po dvaceti minutách zápasu neuznali Edinu Džekovi regulérní branku.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nigerijci slaví první vítězství na MS od roku 1998, Bosna a Hercegovina naopak při své premiéře na šampionátu nepostoupí

Nigerijci slaví první vítězství na MS od roku 1998, Bosna a Hercegovina naopak při své premiéře na šampionátu nepostoupí | Zdroj: Reuters

Pokud chtěla reprezentace Bosny a Hercegoviny postoupit, musela při svém druhém vystoupení na MS porazit Nigérii. Evropané byli v prvním poločase aktivnější, do vedení se ale z žádné ze svých příležitostí nedostali.

Ve 21. minutě sice bývalý hráč Teplic Edin Džeko dostal míč do branky, novozélandští rozhodčí ho ale kvůli chybně posouzenému ofsajdu neuznali.

Rozhodnutí tak přišlo o 8 minut později. Emenike si na hranici velkého vápna poradil se Spahićem, předložil míč volnému Peteru Odemwingiemu, který střelou mezi nohy brankáře poslal Nigérii do vedení.

Ve druhém poločase mohli Afričané svůj náskok navýšit, proti šancím Babatundeho a Emenikeho se ale vytáhl bosenský brankář Begović, který skvělými zákroky držel naděje svého týmu.

Edin Džeko měl v nastaveném čase zápasu další dvě obrovské šance, obě mu ale zlikvidoval Enyeama v brance Nigérie, tu druhou s pomocí tyče.

Africký tým vyhrál 1:0 a přiblížil se postupu do osmifinále, Nigerijci na MS vyhráli poprvé od roku 1998. Bosňané naopak získali jistotu, že si vyřazovací zápasy nezahrají.

Mistrovství světa ve fotbale - skupina F:
Nigérie - Bosna a Hercegovina 1:0 (1:0)
Branka: 29. Odemwingie. Rozhodčí: O'Leary - Hintz, Rule (všichni N. Zél.). ŽK: Mikel - Medunjanin. Diváci: 40.499.
Sestavy:
Nigérie: Enyeama - Ambrose, Yobo, Omeruo, Oshaniwa - Musa (65. Ameobi), Onazi, Odemwingie, Mikel, Babatunde (75. Uzoneyi) - Emenike. Trenér: Keshi.
Bosna: Begovič - Mujdža, Šunjič, Spahič, Lulič (58. Salihovič) - Hajrovič (57. Ibiševič), Bešič, Pjanič, Medunjanin (64. T. Sušič), Misimovič - Džeko. Trenér: S. Sušič.

Bosenský útočník Edin Džeko sice vstřelil gól, rozhodčí mu ho ale neuznali | Foto: Reuters

Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme