Fotbalistům Sparty se proti Švýcarům nedaří

Hrají pouze druhou ligu, evropské poháry zřejmě na dlouhou dobu naposledy. Fotbalisté z Lausanne by neměli být zrovna tím nejsilnějším soupeřem Sparty, jenže historická zkušenost varuje. Do Prahy totiž dorazil klub ze Švýcarska, a to v posledních letech neznamenalo nic dobrého.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Evropská liga UEFA

Evropská liga UEFA | Foto: UEFA

Potíže v zápasech se švýcarskými kluby přicházejí na Letnou se spolehlivostí tamních hodinek. Ale není to tak, že by do Prahy přijížděl renomovaný soupeř, fotbalistům Sparty se z něj rozklepala kolena, a výsledkem by byl ustrašený výkon a špatné skóre. Pro pohárové duely s celky ze země sýrů, čokololády a fenomenálního tenisty Federera platí spíše slova, která teď naposledy vyslovil Erich Brabec.

"Máme teď nějaké problémy, ale musíme se s nimi vyrovnat a věřit tomu, že ve čtvrtek to bude z naší strany jiné," okomentoval stoper letenského celku Erich Brabec situaci, do které se jeho tým dostal vinou senzační pohárové porážky v domácím poháru v Sokolově a navazujícího ligového nezdaru s Teplicemi. Ale ještě to není úplně neřešitelná situace. Ve srovnání s předchozími případy se jedná o minimální problém.

Přehrát

00:00 / 00:00

Fotbalisty Sparty čeká třetí duel v Evropské lize

Vzpomínáte? V roce 2005 si Sparta nevěděla rady při své poslední účasti v Lize mistrů ani s podprůměrným Thunem, který měl být přitom tím nejslabším celkem skupiny. V té době ale byly potíže českého šampiona dlouhodobější a mnohem větší. Stejně jako před třemi lety, kdy se pro změnu jednalo o krátkodobé, ale také významné komplikace - zdravotní.

Nečekané střevní problémy letenských tehdy pocházely z jídla a nikoli z nijak výjimečného klubu FC Curych, byť to tenkrát mnozí fanoušci viděli po porážce 1:2 obráceně. Teď tedy do třetice Sparta proti švýcarskému týmu. Svěřenci Jozefa Chovance určitě nebudou chtít, aby platilo ono známé do třetice všeho zlého. Takže teď doufají, že forma v domácí soutěži a evropském poháru nemusí znamenat totéž.

"Doufám, že se dáme dohromady a zápas zvládneme jak výsledkově, tak herně. Teď jsme nezvládli dva duely, pohárový v Sokolově a ligový s Teplicemi, ale věřím, že i přesto nám fanoušci přijdou pomoci. Potřebujeme získat tři body do tabulky," říká stoper Sparty Erich Brabec před čtvrtečním duelem s Lausanne.

Právě následující dvojzápas s nijak zvlášť kvalitním švýcarským celkem může být klíčem k bráně do jarní fáze soutěže.

Alena Benešová, Jaroslav Plašil Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme