Fotbalová '21' porazila Island 3:1 a vyhrála skupinu

Česká fotbalová reprezentace do 21 let si zajistila postup z prvního místa do baráže o mistrovství Evropy 2011. Při losu navíc bude tým kouče Jakuba Dovalila mezi nasazenými. Rozhodla o tom výhra nad Islandem 3:1. Trefili se Lukáš Vácha, Tomáš Pekhart a Jan Kovařík. Za hosty snižoval Finnbogasson.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

UEFA ME 2011 ve fotbalu do 21 let

UEFA ME 2011 ve fotbalu do 21 let | Foto: UEFA

Český výběr do utkání nastoupil hned se sedmi změnami oproti předchozímu zápasu s Německem. Ani to ale nezměnilo nic na tom, že šel do vedení už ve 20. minutě, kdy centr Kovaříka usměrnil do islandské sítě na chvíli nehlídaný Vácha.

Ve druhé půli pak Vošahlík ideálně našel nehlídaného Pekharta a jablonecký hráč neměl na domácím stadionu problém zakončit do odkryté brány. Dvě minuty po něm navíc vymetl nádhernou střelou pravou šibenici islandské brány Kovařík.

Přehrát

00:00 / 00:00

Lvíčata porazila Island 3:1

Hosté zareagovali až v 79. Minutě, kdy svoji tvrdou střelu dopravil odrazem od břevna za brankáře Štěcha Finnbogasson. Čeští mladíci tak porazili Island 3:1 a po vítězství ve skupině už vyhlížejí páteční los, který rozhodne o jejich barážovém soupeři.
Utkání kvalifikace o postup na ME fotbalistů do 21 let v Jablonci:

Česká republika - Island 3:1 (1:0)
Branky: 20. Vácha, 65. Pekhart, 68. Kovařík - 79. Finnbogasson. Rozhodčí: Göcek - Gencerler, Kaya (všichni Tur.). ŽK: Hořava, Pekhart - Eyjolfsson. Diváci: 2021.
Sestavy:
ČR: Štěch - Řezník, Dejmek, Hošek, Lecjaks - Gecov - Vošahlík (82. Kozák), Vácha (46. Mareček), Hořava, Kovařík - Pekhart (71. Rabušic). Trenér: Dovalil.
Island: Björnsson - Fridgeirsson, Eyjolfsson, Fjoluson, Jonsson (71. Ormarsson) - Johannesson (46. Sigurdarsson), Kristjansson, Vidarsson, Valdimarsson (56. Gunnarsson) - Smarason - Finnbogasson. Trenér: Sverrisson.

Martin Hlucháň, Michal Jurman Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme