Fotbalová asociace pomůže klubům postiženým povodní

Fotbalová asociace České republiky bude řešit pomoc klubům postiženým povodní. V nejbližší době vypracuje na nařízení výkonného výboru komise pro stadiony podrobnou dokumentaci škod.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tisková konference po zasedání výkonného výboru Fotbalové asociace ČR ohledně možného odvolání trenéra Bílka, Miroslav Pelta

Tisková konference po zasedání výkonného výboru Fotbalové asociace ČR ohledně možného odvolání trenéra Bílka, Miroslav Pelta | Foto: Filip Jandourek

Na případy spojené s povodněmi má FAČR vlastní konto SOLIDARITY, mimo to se ale bude snažit získat finance i z jiných zdrojů.

„Fotbalová asociace poskytne ve snaze částečně pomoct postiženým klubům prostředky z vlastních zdrojů, jedná o pomoci se státem i s kraji, zahájila i jednání s UEFA, která má pro podobné případy své fondy a zdroje,“ popisuje tiskový mluvčí FAČR Jaroslav Kolář.

Konkrétní informace o škodách ale zatím nejsou. A to i pro Miroslava Peltu. „Spíš podle kolegů z výkonného výboru. Pan Tancoš říkal, že je hodně zasažený Ústecký kraj, také jižní Čechy,“ prohlásil předseda Fotbalové asociace.

FAČR se ale po vypracování analýzy pokusí postiženým klubům dodat finance na obnovu hřišť a dalšího zázemí v co nejkratší době.

Přípravy na páteční kvalifikační zápas s Itálií povodně nenarušily. „Probíhají podle plánu. Myslím, že i dopravní dostupnost pro ty, kteří na zápas pojedou, do pátku bude. Doufejme, že Praha i celá republika budou z nejhoršího venku,“ věří Miroslav Pelta.

Mirko Vasić Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme