Fotbalová lvíčata se připravují na klíčový duel s Řeckem

Dlouho očekávaného zápasu hokejového týmu z Bostonu v Liberci se v roli diváků zúčastní i čeští fotbalisté do 21 let. Ti se totiž připravují na páteční vstup do baráže mistrovství Evropy 2011 v nedalekém Jablonci. Jejich soupeřem o postup na šampionát v Dánsku bude výběr Řecka.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

UEFA ME 2011 ve fotbalu do 21 let

UEFA ME 2011 ve fotbalu do 21 let | Foto: UEFA

Česká jedenadvacítka má za sebou spanilou kvalifikační jízdu. Z osmi zápasů ztratila body jen za domácí remízu s Německem. A právě tuto formu by chtěli svěřenci trenéra Dovalila prodat i v rozhodujícím dvojzápase proti Řecku.

Zmíněné dva duely rozhodnou v rozmezí pěti dnů o tom, zda předchozí kvalifikační úspěchy českých mladíků byly opravdu tím správným stavební kamenem pro následnou účast na dánském šampionátu v příštím roce, nebo zda se v konečném účtování bude jednat jen o pouhý krok do prázdna.

Přehrát

00:00 / 00:00

Čeští fotbalisté do 21 let čeká baráž o účast na ME proti Řecku

"Nerozlišujeme kvalifikační utkání ve skupině a v baráži. To, co stačilo na některé soupeře teď stačit nebude, musíme určitě přidat," burcuje české reprezentanty asistent trenéra Jan Suchopárek.

Třiadvacet hráčů se už od pondělí připravuje v Jablonci, žádný hráč nemá zdravotní problémy. Přesto musel trenér Jakub Dovalil při závěrečné nominaci oželet obránce Marka Suchého a útočníka Václava Kadlece.

"Nakonec si je vzal trenér A-týmu, na což má právo. Myslím, že kolem toho byla spousta konstruktivní debaty a nakonec to dopadlo takhle," hodnotí posun obou mladíků do reprezentačního áčka Dovalil.

Soupeře, který vyhrál suverénně devátou kvalifikační skupinu i před týmy jakými jsou Anglie nebo Portugalsko, má Jakub Dovalil dokonale prostudovaného.

Mladé Řeky trénuje mistr Evropy

"Viděl jsem posledních pět jejich utkání v kvalifikaci. Na konci loňského roku vyměnili trenéra, který odešel trénovat Panathinaikos Atény. Nastoupil tam Georgios Georgiadis, který tým vedl letos ve dvou zápasech. V Anglii vyhráli 2:1 a na závěr v Makedonii také 2:1," glosuje nástup trenéra Georgiadise k řecké reprezentaci Dovalil.

Právě Georgiadise si možná čeští fanoušci pamatují ještě z jeho aktivního fotbalového působení. Působil například v Newcastlu a v roce 2004 byl členem řecké reprezentace, která v Portugalsku slavila titul mistrů Evropy.

Rodák z řecké Kavaly, který úspěšně načal svoji trenérskou kariéru, se bude samozřejmě snažit rozšířit svoji vítěznou bilanci i ve třetím utkání na lavičce řeckého týmu. To začíná už v pátek v 16 hodin v Jablonci, odveta se hraje o čtyři dny později v Řecku.

Alena Benešová, Michal Jurman Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme