Fotbalová příprava: Chorvatsko – Česká republika 4:2

V prvním mezistátním zápas v roce 2011 prohrála Česká fotbalová reprezentace v Chorvatsku 2:4.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Autor první české branky Tomáš Sivok

Autor první české branky Tomáš Sivok | Zdroj: ČTK

Chorvatsko – Česká republika 2:2 po 1. poločasu

Dobrý vstup českého týmu do utkání přibrzdil rychlý gól v soupeře. V 10. minutě dostal Eduardo přihrávku za obranu (metrový offside) a prostřelil gólmana Petra Čecha střelou mezi nohama českého brankáře -1:0.

Už za tři minuty bylo se svěřenci trenéra Bílka ještě hůře. Srna odcentroval z pravé strany a přes to, že česká obrana byla konsolidovaná dostal se Kalinič na hranici malého pokutového území k hlavičce, kterou navýšil domácí vedení – 2:0.

Český tým ale neustával v aktivitě a po 20. minutách přišla korekce. Nejprve dobré pozici přestřelil Plašil, ale o několik okamžiků později se po rohovém kopu trefil hlavou Sivok – 2:1.

Vyrovnat mohli Češi zásluhou domácího gólmana Runjeho, který ve 30. minutě trefil při pokusu o odkop míč a ten se málem stočil do opuštěné branky. Do šaten se ale přeci jen odcházelo za vyrovnaného stavu.

V první nastavené minutě se u pravé postraní čáry dobře uvolnil Petržela a poslal přízemní centr do pokutového území. Tam na sebe strhl pozornost obránců Rezek a nabíhající Rosický měl dostatek prostoru, aby propálil vše, co mu stálo v cestě – 2:2.

V 60. minutě přelstili domácí českou obranu. Dlouhá přihrávka Dujmoviče za obranu měla přesné parametry pro Kaliniče. Třiadvacetiletý útočník pádil s míčem sám na Petra Čecha marně stíhán Romanem Hubníkem a ranou pod břevno poslal domácí do vedení – 3:2.

Češi se málem prokombinovali k vyrovnání v 70. minutě. Jiří Steiner založil ve středu hřiště akci, která pokračovala několika přihrávkami až k Danielu Pudilovi. Ten poslal křížnou přízemní přihrávku do pokutového území směrem na osamoceného Steinera. Liberecký útočník ale v rozhodujícím okamžiku netrefil míč.

V 75. minutě vyběhl Petr Čech daleko za vlastní šestnáctku, zpracoval dlouhý centr, udělal kličku dotírajícímu protihráči a přihrál Janu Polákovi. Defenzivní záložník, ale jen dokumentoval svůj špatný výkon, když míč ztratil a Iličevič ho poslal do opuštěně české branky – 4:2.

Závěr zápasu už odehráli fotbalisté Chorvatska v exhibičním tempu a bavili diváky na nově zrekonstruovaném stadiónu v Pule technickými kousky.

Branky: 13. a 61. Kalinič, 9. Eduardo, 74. Iličevič - 20. Sivok, 45. Rosický. Rozhodčí: Orsato - Tonolini, Di Fiore. ŽK: Dujmovič - Kadlec. Diváci: 9200.

Sestavy:

Chorvatsko: Runje - Srna, Čorluka (46. Lovren), Šimunič, Pranjič (46. Strinič) - Iličevič (81. Vrsaljko), Rakitič, Vukojevič (46. Vukojevič), Kranjčar - Kalinič (63. Jelavič), Eduardo (46. Petrič). Trenér: Bilič.

ČR: Čech - Pospěch, R. Hubník, Sivok, Kadlec (76. Limberský) - Hübschman, Polák (81. Rajnoch) - Petržela (57. M. Hubník), Rosický (63. Štajner), Plašil (68. Pudil) - Rezek (46. Necid). Trenér: Bílek.

Petr Kadeřábek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme