Fotbalová senzace z Kroměříže může napsat v poháru další díl

Kroměříž je známá hlavně svými překrásnými zahradami nebo cennými historickými stavbami. Ale může být, že své město proslaví také fotbalisté tamní Hanácké Slavie. Ta sice hraje až třetí nejvyšší soutěž, ale v té pohárové má letos na dosah finále a tím i rozhodující utkání o postup do Evropské ligy.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fotbalisté Hanácké Slavie Kroměříž se radují ze senzačního postupu do semifinále poháru

Fotbalisté Hanácké Slavie Kroměříž se radují ze senzačního postupu do semifinále poháru | Zdroj: ČTK

Sledujeme příběh atraktivní, ale pro fotbalové prostředí svým způsobem klasický. Známe ho i ze zápasů fotbalové reprezentace proti trpaslíkům typu Andorry nebo San Marina. Lidé, kteří se fotbalem neživí, ale hrají ho až po práci a především pro zábavu, zkoušejí potrápit profesionály.

Fotbalistům Kroměříže se to zatím daří - v pohárovém čtvrtfinále dvakrát porazili prvoligové Brno, stali se prvními třetiligovými semifinalisty v historii a z Mladé Boleslavi přivezli do dnešní odvety nadějnou remízu 1:1.

Přehrát

00:00 / 00:00

Fotbalová senzace z Kroměříže může napsat v poháru další díl

„Nějaká euforie byla, ale myslím, že všichni kluci jsou soudní a vědí, že je čeká těžký zápas. A kdyby se podařilo něco navíc, než co jsme dokázali, tak je to pro ně vlastně životní úspěch,“ zůstává i po předchozích pohárových výsledcích ‘při zemi‘ trenér Korměříže Jindřich Lehkoživ.

Kapitán Hanácké Slavie Ondřej Šilinger se potom snaží odhalit, kde se v hráčích bere 'síla' porážet prvoligové soupeře. „Člověk se vyhecuje na nejvyšší možnou míru, to je hlavní příčina. To vyhecování, to nabuzení, ukázat se. Je to i celkem sledované v republice, takže hlavně neudělat ostudu. To nás možná žene k tomu výsledku.“

Zároveň apeluje na Kroměřížany, aby odpoledne od půl šesté nenechali fotbalové reprezentanty svého města ve štychu a přišli na stadion aspoň v takovém počtu, jako když tam na podzim trénovalo reprezentační mužstvo.

„Na fotbal chodilo kolem tří set lidí, ale teď jsme je zbláznili. Na Brno už bylo kolem tří tisíc lidí. Věřím tomu, že teď to bude ještě víc, protože je ta možnost, přijede Boleslav, dá se říct, v plné síle. To už nemusí nikdy v Kroměříži vidět. Takže věřím, že přijde velká návštěva a my se porveme,“ doufá Ondřej Šilinger.

Přehrát

00:00 / 00:00

Trenér fotbalistů Kroměříže Jindřich Lehkoživ v Ranním interview Radiožurnálu

Slova svého kapitána potvrtzuje i trenér Kroměříže Jindřich Lehkoživ. „Zájem o zápas je značný, něco zmizelo už v předprodeji. Doufám, že dnes se ten stadion zaplní do posledního místa.“ Pro rozšíření kapacity stadionu navíc byly k hlavní hrací ploše přemístěny i mobilní tribuny z vedlejšího hřiště.

K senzačnímu postupu do finále domácího poháru proti vysoce favorizované Mladé Boleslavi stačí třetiligovému outsiderovi i bezbranková remíza.

Jan Pokorný, Jan Kaliba, Mirko Vasić, Štěpán Pokorný Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme