Fotbalová Slavia pod Pastoorem poprvé vyhrála. Teplice remizovaly v Jihlavě

Dvacáté kolo fotbalové Gambrinus ligy začalo v pátek dvěma zápasy. První vítězství Slavie pod novým trenérem zařídil Karel Piták. Fotbalisté Jihlavy ztratili vedení nad Teplicemi.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Karel Piták se raduje z gólu do sítě Znojma

Karel Piták se raduje z gólu do sítě Znojma | Zdroj: ČTK

Utkání Slavie se Znojmem začalo velkou šancí hostů, Helískovu střelu ale kryl brankář Čontofalský. Příležitost měla i Slavia, ale Necidův pokus vytáhl gólman Znojma Hrubý na břevno. Pět minut před koncem prvního poločasu šli ale domácí do vedení po gólu kapitána Karla Pitáka.

Ve druhém poločase, za narůstajícího tlaku Slavie, Znojmo vyrovnalo. Nermin Crnkič si naběhl do volného prostoru a po kličce Čontofalskému v 73. minutě srovnal. Deset minut před koncem ale Piták svým druhým gólem rozhodl o výhře domácích.

S dvaadvaceti body se Slavia dostala v neúplné tabulce nejvyšší fotbalové soutěže na 9. místo před svého soupeře. Trenér Alex Pastoor si na lavičce sešívaných připsal první vítězství.

Fanoušci Slavie vzhlíží k Pastoorovi s očekáváním

Číst článek

Doposud třetí Teplice zavítaly na hřiště Jihlavy, třetí výhru v řadě si ale nepřipsaly.

Domácí Vysočina šla do vedení už v úvodu, kdy do prázdné branky dorážel míč Karol Karlík. Ve druhém poločase ale srovnal teplický Nivaldo. Ten 20 minut před koncem prostřelil náhradního brankáře Hanuše, který musel střídat zraněného Blažka.

Po remíze 1:1 zůstávají Teplice na třetím místě tabulky. Na čtvrtý Liberec mají tříbodový náskok. Slovan ale má nedělní zápas k dobru. Jihlava je s dvaceti body dvanáctá.

20. kolo první fotbalové ligy:
Slavia Praha - 1. SC Znojmo 2:1 (1:0)
Branky: 39. a 80. Piták - 73. Crnkič. Rozhodčí: Proske - Nádvorník, Černý. ŽK: Diarrassouba, Cihlář, Haurdič (všichni Znojmo). Diváci: 4637.

Vysočina Jihlava - FK Teplice 1:1 (1:0)
Branky: 12. Karlík - 72. Nivaldo. Rozhodčí: Zelinka - Pelikán, Ochotnický. ŽK: Kučera, Jungr, Josl - Hošek, Jablonský, Vůch, Nivaldo. Diváci: 3298.

Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme