Fotbalová Sparta je opět v čele, Lafatu střelecky zastoupil Přikryl

Tabulka fotbalové Synot liga vypadá před dnešními dohrávkami druhého kola jako pohled do minulosti. Na prvním místě je Sparta, na druhém o skóre Slavia. Sparta přitom včera večer proti Jihlavě dlouho ani nenaznačovala, že by nakonec měla vyhrát 3:0.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Sparta porazila Jihlavu, v souboji Josef Hušbauer (v červením) a Vladimír Kukol

Sparta porazila Jihlavu, v souboji Josef Hušbauer (v červením) a Vladimír Kukol | Zdroj: ČTK

„S výsledku 0:3 určitě úplně štastnej nejsem, ale co se dá dělat, život jde dál,“ říkal jednadvacetiletý obránce Jihlavy Lukáš Kryštůfek, který odehrál svůj první ligový duel v základní sestavě a hned na Spartě.

Pro fotbalistu to je památný moment a Kryštůfka mohla ještě v poločase těšit bezgólová remíza. Ale v 50. minutě už bědoval nad stavem 0:2, stejně jako brankář Jan Hanuš.

Přehrát

00:00 / 00:00

Asi jsem byl víc v klidu, řešil jsem to po zemi k tyči, řekl střelec dvou gólú Tomáš Přikryl

„Opakovalo se to, co jsme tady zažili minule. Během krátké doby se zápas rozhodl. To je problém, inkasujeme gól a za chvilku dostaneme druhý. To by se stávat nemělo,“ mrzelo jihlavského gólmana.

Tohle jihlavské trápení nezpůsobil sparťanský čarostřelec posledních týdnů David Lafata, ten se v lize ostatně ještě netrefil, ale dvougólový Tomáš Přikryl.

„V posledních zápasech jsem měl trošku smůlu nebo jsem situace nezvládl. Snad jsem to už protrhl. Asi jsem byl víc v klidu, řešil jsem to po zemi k tyči, víc v pohodě,“ vyzařovala spokojenost z mladého ofenzivního hráče Sparty.

„Samozřejmě nemá v sobě takový zabijácký střelecký instinkt jako David Lafata nebo Roman Bednář, ale svým pohybem se dokáže dostat do šancí. A jsem přesvědčený, že každý vstřelený gól mu dodá sebedůvěru do dalších zápasů,“ souhlasil s Tomášem Přikrylem i trenér Vítězslav Lavička.

Sparťanský kouč se minimálně dnes ráno může podívat na ligovou tabulku s pocitem, že je obhájce titulu zase první. Klub z Vysočiny se provizorní tabulce asi radši vyhne, protože bez vstřeleného gólu těžko může být jinde než na konci.

„Nám vlastně liga začíná až teď. Musíme hrát poctivě a věřím, že to bude dobrý,“ říká jihlavský gólman Jan Hanuš.

Martin Charvát, Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme