Fotbalovou ligu čeká pražské derby a nápravy reputací týmů z Ondrášovka cupu

Úvodním zápasem Teplic v Plzni dnes startuje 14. kolo fotbalové Gambrinus ligy. Čtyři kola před koncem podzimní části ligy přitom mají Západočeši v čele tabulky na své pronásledovatele luxusní devítibodový náskok.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Gambrinus liga

Gambrinus liga | Foto: Gambrinus liga

Pozornost většiny fotbalových fanoušků se bude už dnes upínat do Plzně, kde budou proti silným Teplicím chtít domácí Viktoriáni navázat na výkony, které je vynesly na špici prozatímní tabulky. Jenže Západočeši právě v posledním zápase na půdě Mladé Boleslavi poprvé v této sezoně prohráli a o to důležitější tak pro ně měření sil proti svěřencům Jiřího Plíška bude.

„Nesmíme polevit v tom, jak jsme hráli doteď. Sbírali jsme body, ale teď jsme trošku polevili a ty body jsme ztratili, takže se z toho musíme oklepat a jede se dál,“ přemítá nad současným rozpoložením plzeňských hráčů jejich rychlonohý záložník Milan Petržela.

Přehrát

00:00 / 00:00

Gambrinus liga před 14. kolem

Sparta s Olomoucí čekají jako supy

Na další zaváhání Západočechů čekají s devítibodovým odstupem především Olomouc a Sparta. Letenský tým v posledním kole zažehnal v posledních minutách další bodovou ztrátu na půdě Liberce a tentokrát se představí v Edenu proti Bohemains 1905.

„Máme za sebou, na rozdíl od jiných týmů, pětadvacátý zápas a je těžké udržet ty hráče v té „top formě“ do každého utkání. U někoho samozřejmě dochází k poklesu formy,“ vysvětluje trenér letenských Jozef Chovanec kolísavé výkony svého týmu v této sezoně.

„Jsme prostě ve Spartě a tady, když se nevyhraje a je problémový zápas, tak ta kritika zkrátka vždycky bude,“ reaguje Chovanec smířlivě na občasnou kritiku výkonů jeho týmu, před následným zápasem v Edenu.

Slávistická ofenzíva v krizi

Kromě Bohemians 1905 další zdejší domácí tým Slávia sice konečně střelecky procitla v zápase proti jihočeskému Dynamu, před sobotním duelem v Příbrami, ale i po 13. kolech jen marně hledá optimální složení svého útoku.

Při dlouhodobém zranění Vlčka a Naumova tak spoléhají sešívaní především na produktivitu košického rodáka Karola Kisela.

„Tu situaci s těmi útočníky znáte. Samozřejmě hledáme optimální řešení, jak tomu pomoct, kdo by tam byl dobrý typ. Tím, že i ten Karol umí dát gól a hlavně tam je ochoten nabíhat a je stále nebezpečný pro branku soupeře. Takže z tohoto pohledu jsme ho vybrali jako možného adepta na tuhle roli,“ potvrzuje slávistický kouč Michal Petrouš, že i v Příbrami se bude Kisel v ofenzívě sešívaných snažit navázat na svých zatím šest gólů v této sezoně.

Po Ondrášovka cupu napravují reputaci

Napravovat zaváhaní ze středečních úvodních duelů Ondrášovka Cupu mohou zase tento ligový víkend hráči Olomouce, kteří zajíždí do Hradce Králové, severočeský Jablonec si bude pověst napravovat doma proti Mladé Boleslavi.

Brno po propadáků v Karviné se tentokrát zase představí v Českých Budějovicích. Průběhy všech zápasů 14.kola budeme jako vždy pečlivě monitorovat a vy můžete být prostřednictvím našeho vysílání také u toho.

Michal Jurman Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme