Gambrinus liga: Pražská Slavia si v derby poradila s Duklou

Fotbalisté Slavie zvládli první domácí jarní utkání. V pražském derby porazili Duklu 2:1, když se střelecky prosadili Smejkal a Necid, v dresu Dukly snížil tři minuty před koncem zápasu Pospěch.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tomáš Necid a Martin Dostál se radují z gólu do sítě pražské Dukly.

Tomáš Necid a Martin Dostál se radují z gólu do sítě pražské Dukly. | Zdroj: ČTK

Slavia se dostala do vedení po patnácti minutách. Po třetím rohovém kopu v řadě si na centr Boudjemaa naskočil Smejkal a nedal Radovi šanci - 1:0. Po půlhodině hry mohla Dukla kopat pokutový kop, ale rozhodčí Franěk neposoudil zákrok na útočníka Pospěcha jako nedovolený.

Za další tři minuty měl šanci na zvýšení skóre Škoda po centru Zmrhala a chybě brankáře Rady. Branku však netrefil. To navrátilec Necid už minutu před koncem prvního poločasu byl přesnější a po pěkné přihrávce za obranu Dukly obstřelil brankáře - 2:0.

Po hodině hry měl vyrovnání na noze Pospěch, který se dostal sám před Čontofalského, brankáře Slavie přehodil, ale míč směřující do prázdné branky zastavil Gecov. Ve třiasedmdesáté minutě zkomplikoval situaci domácímu týmu Vošahlík, který zbytečně fauloval na útočné polovině, viděl druhou žlutou a tím pádem červenou kartu.

Sedm minut před koncem zachránil Slavii od inkasovaného gólu reflexivním zákrokem brankář Vaniak, když ho z bezprostřední blízkosti ohrozil spoluhráč Škoda. Při další šanci Pospěcha zblokoval gólovou střelu Neves.

Tři minuty před koncem zápasu přeci jenom zadělal na drama Pospěch. Po centru Mareše zamířil hlavou přesně k tyči Čontofalského branky. V závěru už Slavia vítězství uhlídala a získala důležité tři body.

18. kolo první fotbalové ligy:

Slavia Praha - Dukla Praha 2:1 (2:0)
Branky: 15. Smejkal, 44. Necid - 87. Pospěch. Rozhodčí: Franěk - Mencl, Vysloužil. ŽK: Piták, Vošahlík, Necid - Mareš, Kalouda, Štetina. ČK: 72. Vošahlík. Diváci: 4939.
Sestavy:
Slavia: Čontofalský - Dostál, Škoda, Smejkal, Neves - Zmrhal, Gecov - Boudjemaa (85. Mičola), Piták (80. Juhar), Vošahlík - Necid (90.+1 Prošek). Trenér: Koubek.
Dukla: Rada - Romera, Štetina, Vorel, Matěj Hanousek (78. Marek) - Hlinka, Gedeon, Kalouda (61. Koval) - Mareš, Pospěch, Berger (46. Černý). Trenér: Kozel.

Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme